Reklama

Reklama

Jde si pro nás noc

  • Indonésie The Night Comes for Us
Trailer

VOD (1)

Ito (Joe Taslim) v roli vymahače podsvětí, který se vrací do své organizace. Ovšem už po návratu ho potká zrada a ocitá se v chaosu, ve kterém neví, komu věřit. (Ouwen)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Absolutní dělo. 10 z 10. Ten film přebije vlastní špatnej scénař; tak dobrej FILM to je. Indonéskej Good Time a něco, co budu následujících 6 měsíců hypeovat po hospodách, když budu ožralej. Jestli Wick je pop západu, The Raid balet násilí, tohle je macho východu; bitky nejsou jen choreografie a údery, jsou násilí a následky Když se u nás chlapi poperou, tak jenom nožem anebo mačetou. Díky. Kvůli tomuhle jsem kluk i po třicítce a mám stejný problémy jako ve dvacíti. Mňam ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že si u toho zdejší mírně vyšinutí řezničtí učňové úpěnlivě mačkali šulínky a funěli blahem. Načež to sadisticky procpali do červených čísel. Ano, masakr je to opravdu ukrutný, místy až nechutný, ovšem na straně druhé je to rovněž ukrutná dementní pičovina o tom, jestli je jediný ťaman, aniž by se zadýchal nebo vykrvácel z miliónu sečných, bodných a střelných ran, v jedné sáhodlouhé dvouhodinové nesmyslné bitce úplně sám schopen holýma rukama zdecimovat tisíc nebo dva tisíce jiných ťamanů, ozbrojených kompletním kuchyňským příborníkem, sekerami, mačetami, pistolemi, samopaly, brokovnicemi, granáty a došlo i na řezáky na koberce, řeznické háky či sekáčky na maso. Vyhřezávají při tom sice střeva, cákají mozky, vzduchem lítají zuby i celé sanice, dislokují se všechny myslitelné klouby a hnusně lámou veškeré tělesné výčnělky, páteře a vazy, ale to je tak všechno. Scénář typu „naběhněmě na plac a pojďme se sto dvacet minut bez ladu a skladu masakrovat“ nepochybně hladce udělá nejednoho psychopata, nicméně pro diváka, který si prostě u porcování lidí vášnivě nehoní, to začne být po chvíli těžká pruda a ocenil by i nějaký ten děj. Je to indonéská kafilérie, tudíž na scéně nesměl chybět ani již inventární, skvělý Auvajs, avšak fantastické dynamice a famóznímu natočení bitek v Zátahu to neleží ani u kečupem zkrvavené paty. Choreografie spíše připomíná pozdvižení v opičí kleci po střelbě do tlupy makaků, která se začne vzájemně chaoticky vztekle koksovat, aniž by se aspoň na chvíli zamyslela třeba nad strategií toho ultranezničitelného superťamana prostě tím stohlavým davem naráz obstoupit a udělat z něj v mžiku mačetami pyré. Takže v anotaci opět chybí Sci-fi / Fantasmagorie / Kokotmédie, a pokud vás sledování dezorganizovaného, urputně dlouhého, fyziologicky nemožného a přiblblého mrzačení a vyvrhávání primátů nezbavuje sexuální frustrace, pusťte si místo toho raději něco prznění dětí nebo zvířátek. ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Akční thriller z prostředí nejtvrdších gangů asijského podsvětí balancuje na hranici mezi krvavou zábavou a nepříjemně násilnou krutostí, kdy se nápadité a technicky dokonalé akční přestřelky a trikově, maskérsky i choreograficky vyšperkované kontaktní souboje mění ze šťavnaté atrakce pro otrlé v extrémně brutální přehlídku mrzačení. V tomto směru je to z poslední doby srovnatelné snad akorát se Zátahem 2, ale jde to ještě o něco dál (režisér měl od Netflixu oficiálně dovoleno utrhnout se ze řetězu, čehož královsky využil). Příběh je v první polovině mírně chaotická změť průběžně vymírajících postav, bojujících proti sobě na dvou stranách barikády, mezi nimiž sem tam přebíhají a navzájem se porůznu podrážejí, až do té míry, že divák ztrácí o hrdiny zájem, přestane se zabývat tím, jak film skončí, a jen se těší na další akci. Tohle se naštěstí v druhé polovině ustálí, jasně se definuje, kdo s kým stojí proti komu, a zbytek je horečnatá řežba s fyzicky intenzivními akčními pasážemi, kterých sice není nijak zvlášť hodně, ale jsou dlouhé a pekelně hutné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V živote som urobil veľa chýb a to, že som toto šialené akčné úchylné peklo obchádzal 4 roky nepochybne patrí medzi ne. Veľa postáv sa k sebe každou chvíľou viac a viac približuje a nastáva inferno. Nejaký čas vám potrvá, kým sa v tom zorientujete, ale potom je to labúžo. Akčné peklo je to už v prvých 40 . minútach. Pýtal som sa, kam to preboha ešte môže kulminovať (film má dve hodiny). A veruže môže! Ak zbožňujete akčné filmy s perfektnou choreografiou, určite si to pozrite. Ale pozor, jednak je to drsné (fakt nič pre slabé žalúdky) a jednak je to mimo akcie nudné. Dobrou správou je, že dialógov je málo a hoci má film až 120 minút, jeho súčasťou sú minimálne štyri šialene dlhé akčné sekvencie, z ktorých vám padne sánka a už ju nenájdete. Iko Uwais tu má prekvapivo malý priestor, ale vôbec to nevadí, lebo ostatní sa jeho schopnostiam lahodne vyrovnajú. Ak by sa to mierne prepísalo, pokojne to mohol byť tretí The Raid. Paradoxne, najmenej zaujímavá je finálna bitka, pritom sa v nej mlátia najbrutálnejšie mašiny. Trocha mi vadilo, že záporáci (aj keď je otázne, či tento film nemá LEN záporákov) mali postavy na lopatkách a namiesto toho, aby ich okamžite zabili, tak samozrejme začali komplikovane a zdĺhavo hľadať strelnú zbraň, čo sa im stalo osudné. Pritom predtým nemali problém vraždiť pomaly aj pomocou kancelárskej spinky. Plus ma udivilo, že tu nikto neuhýba autám a to ani v prípade, že vidí, že sa naňho rútia v plnej rýchlosti desiatky metrov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nehorázný akční masakr. A to doslova. Intenzivní, nápaditá, efektně natočená, ultrabrutální a ultrakrvavá řezničina, která by potřebovala přitlačit na scénář. Ten se snaží o wooovský příběh o kamarádech-gangsterech postavených proti sobě a po otravném rozjezdu to na mě i chvíli fungovalo - při přepadení kladných postav v bytě. Tam se z nich rázem stali sympaťáci a fandil jsem jim, tím spíš, že bylo jasné, že to s nimi nedopadne dobře. Bohužel, snaha o silné drama pak vyzní do ztracena, ale aspoň to není úplné dějové a emocionální vakuum mezi akčními scénami. Po akční stránce je to pak nářez jako hovado s opravdu vysokým "typičo efektem". Palba. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Koncept bojových scén je sestaven z prvků MMA. (Ouwen)
  • Když na začátku filmu v koupelně žena obváže Itovi (Joe Taslim) kolem těla obvaz, pak střídavě obvaz má a nemá. (CjKukis)

Reklama

Reklama