Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lei, potomek nezaměstnaného horníka, je bezcílný padesátník, který žije z ruky do úst. Když jeho syn Jeffrey zjistí, že je Lei dlouhodobě zadlužený u charismatického šéfa zločineckého podsvětí, udělá to, co by udělal každý milující syn - přijme otcův dluh za vlastní. Film Zdař Bůh! je poutavé sociální drama o tíživém vztahu mezi otcem a synem, kteří coby moderní psanci bojují o přežití v zanedbané jihonizozemské provincii Limburg. Jedná se o první umělecký celovečerní film režiséra Remyho van Heugtena. Příběh je inspirovaný osobními zkušenostmi Remyho, který vyrůstal v této malebné, ale velice chudé oblasti jinak převážně bohatého Nizozemí. V místech, kde jsou sociální a ekonomické důsledky uzavření uhelných dolů, k němuž došlo před mnoha lety, stále hodně patrné. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ponurost a zmar v holandské maloměstě není v tomto případě úplně od věci. Vlastně díky tomu jsem film dokoukal, což u mě není obvyklé. Obvykle se totiž u podobných evropských dramat s podobnou atmosférou zmáhám film vůbec dokoukat. Jenže problém jsem měl jak se synem, tak hlavně s otcem. Otec, ať jednal jakkoliv, pořád jednal jak kdyby zrovna vypil flašku kyanidu. Nesmyslnost a nereálnost naštěstí vynahradilo zajímavé prostředí. Koho by kdy napadlo, že v Nizozemsku bude i nějaká oblast, kde lidi nejsou tak bohatý, jako průměrný západní Evropan. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Depresia a zmar v holandskej Ostrave. Zlodejíček & syn by si radi konečne zarobili riadne prachy, tóž sa obrátia na miestneho Dona Corleoneho, s prosbou o poriadnu prácičku... Oni mali adrenalínu dosť, zato ja som zaspával. Keď prišlo na ťuťu-muťu, vravím si, teraz sa to pohne, ale kdeže! Ak by sa zostavoval rebríček najdepresívnejších TV, Cinemax má medailu istú. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten civilní look se mi docela líbil, Bart Slegers zahrál otce na výbornou a něco do sebe měl i ten emotivní konec, i když působil poněkud účelově. Jenže povětšinu stopáže se toho moc nedělo, chemie mezi otcem a jeho potomkem příliš nefungovala a upřímně řečeno nesedl mi ani floutkovský představitel syna. Zkrátka se to příliš nepovedlo. 30% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama