Reklama

Reklama

Vždy online

(neoficiální název)
  • Kanada Online Now
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento krátky film sa prostredníctvom viacerých scénok snaží poukázať na to, ako to ľudia častokrát preháňajú s modernými technológiami a zanedbávajú osobný kontakt. Jednoducho, ako sú "vždy online". (Marek1991)

Recenze (33)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočená dnešní situace ve světě. Lidé už spolu neumí hovořit normálně z očí do očí, ale raději volí internet jako prostředek,kterým vyjadřují svoje pocity a v reálném životě jsou z nich šedé myši...Jenže jaký má asi tak smysl lidem říkat ať nesedí denně u počítače??Já jsem podobná i když pořád si zachovávám takový ten svůj životní prostor např.dokážu jít klidně sama mezi lidi a nemusím nutně k tomu mít společnost.A vůbec jakékoliv seznamovací praktiky přes internet jsou k ničemu.Nikdy nevíte kdo sedí na druhém konci.Internet je nejlepší věc pro hudebníky aby sdíleli svá díla se světem,pro umělce,fotografy,obchody a nebo udržování kontaktů na dálku....Ale jinak je to samozřejmě další věc na kterou jsme si bohužel až tak moc zvykli,že mnozí si bez něj neumíme představit život otázkou je CO BUDE DÁL? ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento dokument je špatný. Zpracovává atraktivní a aktuální téma, ale myslím si, že v mnoha ohledech zkrátka nemá pravdu. Já Facebook a další sociální sítě nepovažuji za nepřátele. A to ze zcela prostého důvodu. Jsou nám pouze nabízeny, nikoli vnucovány. Dají se využívat s rozumem a poté jsou naprosto perfektní. O takovém Facebooku bych si nedovolil říct nic špatného. Mám s ním jen perfektní zkušenosti. Vývojáři ho stále zdokonalují a i když změna nevede mnohdy k lepšímu, tak je ho nyní možné upravit k obrazu svému. Upozornění od otravných her a statusy od otravných lidí tam lze snadno a rychle zablokovat, přičemž zablokování je velmi efektivní. Takže kdo nadává na tento aspekt, tak je pouze neschopný vůl. A že facebook ničí osobní kontakt je také neprostá blbost a nesmysl. Kdo je introvert, tak jím bude i na Facebooku. Mládí jsem prožil v době, kdy se podobné věcičky začínaly objevovat možná někde daleko za oceánem. Dětství jsem tedy strávil venku s přáteli a jsem za to rád. Dnes už se vydám někam s přáteli pouze za nějakým účelem. Musel bych být absolutní idiot, abych kvůli tomu vinil sociální síť. Nenastane-li mimořádná situace, tak používám Facebook denně. Je to ohromně rychlý nástroj k domluvě všeho druhu. Já ho ovšem ani tak nevyužívám k osobní korespondenci, jako spíše takový zdroj informací. Mimořádně efektivní jsou zde skupiny. Pokud člověk není kretén, tak vstoupí do těch, které mu něco přinesou. S lidmi stejných zálib a zájmů můžet sdílet ledacos a nic podstatného vám neunikne. Všechno je hrozně pohodlné. Když chcete něco domluvit s 20 lidmi nemusíte psát 20 zpráv, ale stačí jedna. Tím chci říct, že pokud třeba ještě chodíte do školy, tak taková skupina třídy je naprosto perfektní věc, kterou jistě velmi uvítáte ještě i za pár desítek let od ukončení školní docházky. Život bez Facebooku si představit v dnešní době dovedu, ale nechci. Neboť mi to ten současný velmi usnadňuje a zpřehledňuje. Proč se pořád někdo snaží hledat nepřítele v sociálních sítích. Jak už jsem výše uvedl. Sociální sítě nejsou nepřítel. Ony se dají vypnout! Pokud je někdo vypnout nedokáže, pak nepřítelem být mohou. Sociální síť je sama o sobě zcela bezmocná. Všechno je to o lidech. Tenhle dokument je sračka po všech směrech. Zpracován je absolutně uboze. Příběh je šílený. Ve výsledku neosloví vůbec nikoho. Zhlédnout tento dokument je naprostá ztráta času. Člověk si jistě uvědomuje, co se kolem něj děje a příběh v této sračce je slabý čajíček. Kokot se chce zalíbit kokotici, tak začne lhát. Co z toho vznikne? Jedno špatné rande. Pro to další je škoda slov. Odpad. ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

"So you promise you won't show anyone?" Je to pravda. Dneska jde člověk do školy s tím, že i když se tam nic nenaučí, tak si alespoň pokecá s pár lidmi. Začne přestávka a patnáct z dvaceti má ksichty nad mobilem. No, nemusí být ani přestávka. Spojení s okolím musí být, ale ne 26 hodin denně. Tohle je ošemetné téma, pokrok jde dopředu, ale spíš to zabíjí společnost. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento krátky film ukazuje mnohé situácie, ktoré by mali viesť k zamysleniu, ja sám som sa pri niektorých z nich už prichytil. Film má viesť k zamysleniu ohľadom toho, či to s modernými technológiami nepreháňame, ale týka sa to všetkých. napríklad ja cestujem často autobusom a mnohokrát vedľa mňa sedia veľmi pekné dievčatá, avšak namiesto toho, aby sme sa poprípade porozprávali, mnohé z nich počúvajú hudbu v slúchadlách, či sa hrajú na mobiloch, dobre možno by sme sa neporozprávali, ale takto je tá šanca ešte menšia, zanedbávanie osobného kontaktu je v dnešnej dobe problém. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Trochu ma mrzí, že tých 12 minút nespája žiadna spoločná dejová línia a tvorcovia v podstate len striedajú scény, ktoré na vás kričia "Pozri, toto robíš!", "Hej, aj toto robia ľudia!", ale treba uznať, že sa v drvivej väčšine triafajú dostatočne presne, priamo do krvácajúcej rany modernej internetovej spoločnosti. Najmä záverečné "optimistické" vyvrcholenie je až zimomriavkovo desivé. ()

Zajímavosti (1)

  • Chlapec v jedné ze scén pozývá dívku na koncert, který se koná 19.12. V tu dobu je však již 24. prosinec. (URBAN)

Reklama

Reklama