Reklama

Reklama

Zhubni, nebo přiber!

(pořad)
  • Velká Británie Supersize vs Superskinny (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2008, 45 min

Obsahy(1)

Dokáže změnit váš život, když si vyměníte jídelníček s někým, kdo je váš přesný opak? Přežije obézní člověk hladovění, jaké podstupuje vychrtlík? A může extrémní hubeňour vůbec fyzicky spořádat obří porce a půlnoční svačinky? (oficiální text distributora)

Recenze (43)

Emzet

všechny recenze uživatele

Zatím nebudu hodnotit, protože jsem neviděl ani jeden díl celý… Ale zůstává mi pusa otevřená z toho, kolik lidí vůbec, ale vůbec nepochopilo záměr pořadu – totiž prohodit dva extrémně špatné jídelníčky a ukázat na tom, jak je stravování dotyčného absurdní. Inu, Britové-tvůrci bohužel počítají s Brity-diváky… ()

sluzevsky 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad to nepostrádá. Výměna jídelníčků vychrtlých a obézních lidí staví účastníky do prekérních situací a je zajímavé, jakým způsobem se s tím někteří (ne)jedlíci vypořádávají. Nicméně chybí zde jedno, a to je v rádoby poučujícím pořadu nezbytné - hlubší rozbor individuálních problematik, místo kterého se show v čele s nesympatickým Christianem Jessenem snaží být vtipná a zábavná, což se jí nedaří. ()

Reklama

jedenzdvoch odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry ale čo je normálne na tom ak nanútime zdravo sa stravujúcej žene nezdravý jedálniček nejakého tlustoprda ? Kde je nejaký odborník na výživu ? Podľa mňa nie je nič zdravé na tom ak má začať jesť a piť sladké a iné hlúposti. Ako fajn , myšlienka je celkom originálna ale taká myšlienka zákonite nemusí byť dobrá a rozumná. Veď takou myšlienkou je aj hrať tenis na chodúľoch bez istenia na krídlach letiaceho lietadla :) . ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Originální reality show, ve které si obézní člověk (přiznejme si, spíš tlusté prase) vymění na pět dní jídelníček s někým, kdo jí zase extrémně málo. Pro uživatele, kteří to nepochopili, připomínám, že pořad neříká, že jídelníček kohokoli z nich je zdravý nebo dobrý - naopak, tím, že si jídelníčky vymění, oba učinkující na jiném člověku vidí, jak absurdní jsou jejich porce a složení jídla. A jak to Britové umí, je to celé natočeno zábavnou formou. Pořadem provádí lékař - sympaťák doktor Jessen (sleduj, jak se máš chovat, doktorko Cajthamlová!) - a je prokládaný postřehy vtipné Anny Richardson, která na sobě zkouší různé diety (v druhé sérií cestuje do Hollywoodu a zkoumá tamější posedlost extrémní vychrtlostí). dodávám, že po pěti dnech účinkující dostanou zdravé jídelníčky na příští tři měsíce. Mám tuhle show ráda, protože tvůrci umějí vybrat zajímavé účinkující s různými životními příběhy, a každý díl je zábavný a rychle odsýpá. Pro kontext je také třeba říct, že v Británii je bohužel už docela běžné, že se lidé stravují ve fast foodech, kupují si take away jídlo a jsou moc líní na to, vařit si doma. Tenhle pořad se nebojí na to upozornit a otevřeně mluví o tom, jaké důsledky to má na zdraví. Uvítala bych českou verzi, ta by ale postrádala ten roztomilý britský humor. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Osvedčená pointa programu, ktorá sa nemôže minúť účinkom. Ukázať ľudom ľudí, ktorí sú na tom oveľa horšie. Väčšina komentárov sa tu točí ohľadne toho, že dávať vychrtlej giga porcie jedla a obéznemu nedať skoro nič je tupé a nezdravé, a neviem čo ešte. Veď tam ide o ten psycho efekt, že vidia niekoho iného žiť svoj život. Hlavne ide o výmenu na dva dni, takže žiadne dlhodobé muky. Poučné, odpudzujúce, ale bohužiaľ predovšetkým veľmi monotónne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama