Reklama

Reklama

Bez cíle

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2012, 33 min

Režie:

Petr Esterka

Obsahy(1)

Trojice kluků se vydá natočit krátký dokument o staré ubytovně, kde se prý před lety odehrálo několik sebevražd. Hned po prvním průzkumu ale zjistí, že v ubytovně nejsou sami, dají se okamžitě na útěk. Při pokusu ujet pryč z oblasti ubytovny se pokazí auto a trojice kluků je odkázána přespat v lese a počkat na ráno. Začíná noc plná překvapení. (e.peet)

(více)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Pepa tady néni…“ – Nebýt těch všudypřítomných nadávek, tak by tu asi nebylo skoro nic, o čem by se dalo vůbec psát. Ono je pěkné, když si partička kamarádů natáčí videa na zvýšení sledovanosti svých profilů na youtube, ale proč s tím proboha lezou ještě na filmovou databázi? Aby se jim všichni vysmáli? Found footage (až na pár světlých výjimek) patří společně se zombie tématikou a UFO k mým vůbec nejméně oblíbeným hororovým subžánrům. No a podobných amatérských videí existuje celá řada a většina z nich stojí, jak sami tvůrci rádi používali toto slovo ve svém shortu s prominutím „ za piču“. Vždyť díky nekvalitní kameře a faktu že se vše odehrávalo ve tmě, tam většinu času nebylo skoro nic vidět, nebo dost rozmazaně. Našel jsem tu ale i pár věcí, kvůli kterým nedám odpad. 30% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ako už poznám Peťa a jeho tvorbu, je pravdepodobné, že tento výplod stvoril z opilosti, čo sa odráža aj na dialógoch, ktoré zrejme vznikli improvizáciou. V tomto prípade neberiem ohľad na to, že sa jedná o amatérsky film, keďže z neho necítim úsilie a snahu o atmosféru, či o nejakú originalitu. Nenapomáha tomu ani fakt, že Petr už skúsenosti s tvorbou filmu/videí mal dávno predtým, takže či už film porovnávame s Petrovými ďalšími dielami alebo nie, v oboch prípadoch tento výtvor pôsobí nedbanlivo, a tak s ním aj budem zaobchádzať. Napätie tu pochopiteľne nie je žiadne, dialógy blbé a okrem niekoľkých vcelku zábavných momentov tu nie je nič, čo by som pochválil. Jednu hviezdu dávam hlavne preto, že táto amatérska hlúposť je niekoľkonásobne lepšia ako veľká časť mnou videných hororov s väčšími prostriedkami či už finančnými alebo materiálnymi. Znie to síce smutne, no bohužiaľ to nezmením. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tisícítřicátásedmá (odhad) variace na BlairWitch, tentokrát po jihomoravsku, což je velmi vtipně slyšet v naprosto každé větě, kteró tám boorci prdnoo. No je to sranda, co si budeme povídat. S hororem, natož plošně zhodnoceným 65 procenty to nemá nic společného. Ale klucí budou mít aspoň super zážitek z natáčení. 20% ()

Shay 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to amatérský film, jsem byla nadšená a napnutá od začátku až do konce. Můžeme být rádi, že tohle natočil někdo u nás a vyšla z toho kvalitní práce! Obdivuju jejich odvahu bloudit po lese a opuštěné ubytovně v noci, protože bych se tam někde strachy sesypala. Jejich výkony byly věrohodné, i strach a úzkost zahráli perfektně a scénář taky super. A sprostá slova, na která tu věčně někdo naráží? Vy by jste snad mluvili spisovně, kdyby jste se ocitli v takové situaci? Věrohodnost úžasná. Sice klišé, ale nezestárne a pokaždé dokáže nadchnout a vyděsit. Těším se na další podobný kousek. Mají potenciál! :) ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo zmíněno nejde srovnávat americké velkofilmy za desítky a stovky miliónů s amatérským filmem. V našich končinách, by jsme měli být rádi za každý pokus o vytvoření hororu. Protože českých hororů je jako šafránu. Teď k samotnému hororu. Přirovnání k Blair Witch je sice na místě, ale především bych zmínil podobnost k Grave Encounters. Zmiňovaný film právě inspiroval tvůrce k natočení Bez cíle. Atmosféra ze začátku fungovala dobře především v lese. Chození po tmě s kamerou, kdy nevíte odkud co vyskočí je dobré. Mě ale příjemně překvapil hlavně konec filmu. Jelikož divák uvidí ve velice dobře zvládnutých lekačkách to co v domě straší. A to já nečekal. Spíše jsem se přikláněl k tomu, že do konce filmu nic z tohoto neuvidím. A tvůrci budou využívat neviditelné zlo, jak je tomu například v Paranormal activity. Nicméně při posledních scénách v domě, kdy je jedna lekačka za druhou jsem měl mrazení v zádech. Dal bych tak tři a půl. A to hlavně za ten konec. I když to nějaké ty mouchy má, tak příjemný počin :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama