Reklama

Reklama

Resolution

Trailer

Obsahy(1)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje. (Goldbeater)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Áno!!! Úžasné to bolo! Teraz mi už neostáva nič iné, len rozmlátiť si hlavu o stenu, pretože toto je presne ten typ "hororu", ktorý ma jedného dňa zabije. Takže kto chce vidieť "horor", ktorý nemá s daným žánrom absolútne nič spoločné, a v ktorom sa od začiatku do konca len konverzuje a vôbec nič nedeje, ten dá možno 5. Ja som išiel od nudy skapať a môžem si akurát dobre zanadávať na všetky tie Avasty či Esety, či čo to vlastne mám, že mi opäť raz nezablokovali jednu neskutočne nezáživnú pičovinu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa rozhodne vycestovať na odľahlú chatu a pomôcť tam prekonať závislosť starému kamarátovi. Tomu sa to síce nepozdáva, ale nemá inú možnosť, takže započnú svoje odvykacie rozjímanie, ktoré im však narušujú podivní ľudia, čo sem prichádzajú. Onedlho sa navyše začnú objavovať čudné veci a náznaky toho, že sa okolo nich deje niečo zvláštne. A film je zvláštny celkovo; taký svojský, psychologicko-dramatický horor, v ktorom je na jednej strane načrtnutých viacero zaujímavých vecí, ktoré však musí divák dôkladne počúvať a predovšetkým ho to musí aj zaujať, čo sa napr. u mňa podarilo až na druhý raz, po pár rokoch :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIDÉ SEM CHODÍ HLEDAT UFOUNY, DUCHY, KULTY, BRÁNY DO PEKEL A TAJNÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNY, NAHLÍŽEJÍCÍ DO JINÝCH DIMENZÍ. MYSLÍM, ŽE POKUD TU NĚCO JE, NENÍ TO NIC Z TĚCH VĚCÍ. NEBO TU JE VŠECHNO…" /// Mike se rozhodl udělat dobrej skutek. Opouští těhotnou manželku a vydá se zachránit kupu sraček. Ty jsou kupodivu i všude kolem, páč s nima někdo hraje jakousi interaktivní hru… Nápad zajímavej, ale realizace je sračkoidní. Hraje se ,,NA NĚCO“ a místo toho, aby se něco dělo, se melou hadry. Navíc by to klíďo mohlo bejt točený ,,handkou“. Naštěstí není, i když výsledek by byl stejnej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su na konverzační filmy. (A někdy je to horor.) 2.) Miluju, když je úkolem ,,postavy“ dobrat se ke šťastnýmu konci filmu. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"The Cabin in the Woods" meets "Sinister" meets "nový Evil Dead". Už jen tahle síť inspiračních zdrojů, nebo lépe řečeno paralelních zpracování stejných motivů naprosto odlišným způsobem je zajímavá. Zatímco výše jmenované fláky pokládám za špičku současného mainstreamového hororu, tohle je ryzí levná nezávislárna. Ale perfektní. Malý (ale dostačující) rozpočet podpírá hodně originální příběh. Celou dobu jsem byl zvědavý, s jakým nadpřirozeným (nebo přirozeným?) fenoménem mají vlastně hrdinové čest. Rozuzlení je svým způsobem dost inovativní (a i přesahy tohoto obsahu do "formy"). Ono se to těžko popisuje, prostě tomu dejte šanci a třeba budete spokojení. Atmosféricky to na mě působilo dost mrazivě a nepříjemně i v těch chvílích, kde se zrovna nic objektivně strašidelného neděje (stačí, když divný týpek v karavanu točí mezi prsty zrcadlovou destičkou). Pro fandy amerického indie hororu povinnost. PS: Pokud váháte, jestli se na film podívat, v rozhodování by vám mohl pomoci tento film. Pokud se vám líbil on, mělo by se vám líbit i Resolution. Taky je to víceméně pomalá konverzačka a alternativní pohled na hororový žánr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hľadali monštrá. A našli jeden druhého.“ Resolution je v mnohom super. Začiatok je síce kvôli prítomnosti drogovo závislej postavy ťažký (hoci realistický a teda nepekný a vyčerpávajúci), ale postupne sa situácia upokojí a na tom dosť nepríjemnom mieste sa začne fanúšik hororu cítiť paradoxne celkom dobre, pretože je to miesto záhadné, zaujímavé, plné tajomstiev, záhad, folklóru a divných postáv, z nich každá môže (ale aj nemusí) mať niečo za lubom. A vy neviete čo. Zaujíma vás, čo sa z toho vykľuje. Postupne však otázok pribúda a odpovedí ubúda a ku koncu to pravdupovediac pripomína už skôr sci-fi, než horor. Finále je také, že z neho možno skôr nebudete, než budete múdri. Každopádne ma potešil môj obľúbený indiánsky herec Zah McClarnon (Togo, Doktor spánok, druhá séria Farga, Krvavý tomahavk). ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama