Reklama

Reklama

Vyplnit prázdnotu

  • Izrael Lemale et ha'halal (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Film, oceněný národní Ofirovou cenou i na 69. Benátském filmovém festivalu, vypráví příběh mladé ženy, která svádí vnitřní boj mezi láskou a rodinnými povinnostmi. Hadas Yaron ztvárnila postavu Shiry, osmnáctileté dívky, která se má provdat za mladého muže, kterého viděla jen jednou v supermarketu. (mr.filo)

Recenze (27)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Intimní a civilní ponor do mikrokosmu ortodoxní židovské rodiny...Bohužel jsem více oceňoval dokumentárnost vyobrazených rituálů než vlastní příběh ztráty a hledání ženicha/něvesty v uzavřené komunitě zakleté v čase... ()

Badseeds 

všechny recenze uživatele

Snímek, který by vyplnil mou prázdnotu, kdybych už do konce MFFKV neměla na výběr filmů šťastnou ruku. Emoce na plátně, kterým věříte; podpořené hloubkou příběhu (nemluvě o dobré hudbě; kameře) - to je pro mě na MFF nezbytným balíčkem, který je v tomto nenápadném dramatu obsažen. Znovu se taky potvrdilo zvláštní pravidlo, že filmy s židovskou tématikou mě na MFFKV zatím nezklamaly. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězd je jen za to jak tvůrci představili veřejnosti způsob života Židů.Může vás pobuřovat jak se zachází se ženami ,jak se oblékají,jejich rituály,ale to je tak všechno co můžete .Hluboce ortodoxní lidé to tak mají po staletí.Vážit se musí každé slovo které žena pronese jinak je oheň na střeše?.V tomto případě platí Simmelovo:Láska je jen slovo. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Intimni, soustredeny, civilni a pritom exoticky film o rozhodovani se ktere vede ke svatbe. I kdyz pravda ponekud nestandardni. A navic je to chytre napsane a reziserka vi, jakym filmovym jazykem chce vypravet. I kdyz jsem si na to cocku musel chvili zvykat. Dalsi velmi silny film, ktery byl v roce 2012 v Benatkach. ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Hezký film o mladé dívce z izraelské ortodoxní židovské komunity, která se rozhoduje, jestli se provdá za vdovce po své starší sestře a stane se tak "matkou" svého osiřelého synovce. V komunitě kde jsou ženy považovány jen za hospodyně a matky, v komunitě kde se sňatky uzavírají na základě dohody a ne citu se mladá Shira rozhodne bojovat o své právo na lásku. Z pohledu naší svobodné společnosti, je těžké si jen představit život v tak přísně vedené náboženské společnosti, kde ženy o ničem nerozhodují a jen čekají jak o nich rozhodnou muži. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Strašlivě pomalý vhled do neméně strašného osudu ortodoxních žen. Na jeden zátah se to nedá vidět, absolutní nedostatek děje znásobují prkenné herecké výkony. ()

Vendem 

všechny recenze uživatele

[48. MFF Karlovy Vary] Na festivalu ortodoxně židovských filmů nebo svatebních dramat/komedií by to asi sklízelo ovace, ale fakt, že tenhle snímek soutěžil v Benátkách je pro mě trochu záhadou. Dramaturgickej error, řekl bych… ()

Reklama

Reklama