Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No ty krávo! Hele, nejspíš jsem trochu úchylnější magůrek, co ve filmu zbožňuje nekompromisní brutality, násilí a řezničiny toho nejperverznějšího zpracování, ale Thanatomorphose je vážně divnej kousek. Ne že by tedy byl až tak nějak moc šíleně ujetej, ale mě neudělal prostě ani trochu dobře a působil na mě po celou dobu opravdu nepříjemně, což byl ovšem nejspíš i tvůrčí záměr, nicméně spíš než o kritiku formy a obsahu mi jde o celkové zpracování, které mi přišlo jednak zbytečně halucinogenní, jednak snad až rádobyartově působící a v neposlední řadě i v jistém ohledu kopírující počiny Lucifera Valentina. Dějově to samozřejmě nemá žádný smysl, prostě jde jen o samoúčelné zobrazení tělesného rozkladu lidské bytosti, bohužel, ale snad až na poměrně kvalitní trikovou stránku to je naprosto nevýrazná nuda, bez spádu a myšlenky, divák jen sleduje po celou dobu popocházející nahou (bohužel navíc dost nesympatickou a nepohlednou) holčinu, která pomalu postupně nezáživně uhnívá a uhnívá, chvilkami jí vždy něco upadne, aby si to následně přišila nebo přilepila zpět (????), a tak to plyne celých dlouhatánských 90minut, aby se pak konečně rozpadla, či spíš roztekla, úplně a byl naštěstí konec. Smysl žádný, logika absolutně nulová, prostě jak jsem zmiňoval, fakt i ty totálně nejúchylnější flicky mě vážně berou, ale tohle šlo prostě dost mimo mě, a ani by mi tak nevadila bezvýznamnost tohoto projektu, jako spíš tvůrčí neschopnost a jeho celková nezábavnost. Takže Thanatomorphose je sice určitě působivý úlet, ale když to je tak na hovno natočený a nudný, těžko zde hledat něco jiného pozitivního. P.S. Jelikož jsem ale úchyl, tak hodnocení dám stejně nadprůměrné 8D! ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý film ktorý je postavený celý iba na tom,že je naozaj nechutný.Neukojená,masturbujúca,polomŕtva a rozkladajúca sa holka nieje nič z čoho by som bol nejak nadšený,obzvlášť keď je film bez akéhokoľvek deja a takmer žiadnych dialógov.Podstatne lepší mi prišiel nedávno videný flick na tento spôsob Contracted ,ktorý mal aspoň hlavu a pätu. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína, tuhle dívenku trápí ale opravdu šeredný morybundus. Možná, že se budete při sledování této hnilobné zábavičky docela neklidně vrtět a když se ještě zaposloucháte do nemalebného bzučení masařek, která vám létají za zády (někdy je mono ozvučení k nezaplacení!), nebudete na tento kus vzpomínat jako na podvečerní pohodovku. Pamatujte si - když si musíte nehty přilepovat sekundovým lepidlem a ulnu montovat na humerus kobercovou lepenkou, možná je nejvyšší čas navštívit obvodního lékaře! Škoda, že hlavní hrdinka je hnusná a nesympatická škeble od samého začátku, kdy ještě byla takříkajíc bez poskvrnky a měla kompletní sadu končetin. A ten orál zase tak nechutnej nebyl...samozřejmě, že jsem normální...no tak jí trošku teklo z hlavy a co jako...sami jste prasáci...no jo no, čtyři hvězdy, ale hodně ohnilé. Památná scéna: Samozřejmě závěr, ten s tou čelistí :-) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pokud se vyžíváte v úchylárnách největšího kalibru, tak tohle je snímek přesně pro vás. Po stylově i příběhově hodně podobném Contracted je Thanatomorphose další tlející záležitost, kde o krev, červy, ale i vnitřnosti a sračky není nouze. Na druhou stranu film je téměř němý, odehrává se na jednom místě, vleče se jak tejden před vejplatou a je naprosto bez jakýchkoli emocí, což ho posouvá do tristního až absurního rázu, kdy prostě musíte dojít ke zjištění, že uhnilý prst už zpátky nenasadíte :D. Zřejmě jako jediné plus tu vidím řadu odkazů na staré kultovní prasárny jako je třeba Nekromantik a jemu podobné hnusy, takže můžete čekat plejádu opravdových gore scén. Nicméně po filmařské a obsahové stránce je to velká bída. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama