Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (131)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Skvěle podaný poselství publiku. Ta deprese, rozklad. Má to hloubku. I když rozhodně nejsem typ člověka co by si tyhle ,,artovky'' užíval, bavila jsem se. Jen to nemuselo bejt až tak tragicky loudavý. Spousta skvělejch humusáren, obzvlášť super ta scénka kdy si slečinka sere ve stoje na nohy rozložený střívka. Kvalita make upu a efektů, 50 na 50. V jednu chvilku profi práce, v druhou amatérismus. Každopádně víc takovejch prasáren, odvahu cenim a čtyřhvězda je na světě :) Jo a ještě bych zapoměla. Další plus za obsazení herců s tetováním :) ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po přečtení oficiálního textu distributora se má chuť vidět zajímavý film ještě zvýšila. Šlo jen o to, aby byl film udělán kvalitně a působivě. Mé hodnocení je víceméně průměrné, protože film splňoval mé podmínky do určité míry. Film měl dvě roviny a já si nejsem vůbec jistý, která měla být tou stěžejní. 1) Šlo o kvalitní obrazové ztvárnění komplexní hniloby lidského těla? 2) Šlo o něco víc - o nějaký psychologický a morální podtext? Každou chvíli jsem si tyto otázky kladl a dle mého názoru zůstalo vše na nějaké půli cesty. Anebo lépe - režisér si sám nebyl jistý, co chce divákovi nabídnout, a tak zkomponoval obě roviny. Tímto způsobem totiž nemusel být stoprocentně důsledný ani v jedné z nich, přičemž divák dostal jakoby vše. Rovina první se opírá o efekt a je na každém, jak se mu práce maskérů líbila. Já si myslím, že toto bylo zvládnuto dobře a dál není třeba se o tom rozepisovat. Rovina morální již za nějaký rozbor stojí. Dívka byla ztvárněna jako sexuálně dost promiskuitní. Střídala sexuální partnery, takže vlastně nežila slušným životem. Za což přišel trest v podobě celkového shnití těla. Jinými slovy řečeno došlo k celkovému rozpadu a rozkladu osobnosti. Toto mě ale trochu mrzí. Protože si myslím, že moralizováním chtěl jen režisér omluvit své choutky natočit extrémně nechutný film. Faktem je, že jsem čekal film spíš v lékařské rovině. Ano, mohl bych se podívat na internet nebo zhlédnout nějaký dokument. Já jsem byl ale zvědav na to, jakým způsobem se s tím popere pan režisér. Byl-li by film orientován lékařsky, byl by dle mého soudu apelem pro lidi, kteří nechtějí vyhledat lékařskou pomoc již při prvních, nepatrných, změnách na svém těle. Dle mého přesvědčení ale existuje mnoho lidí, kteří naopak běží za doktorem s každou hovadinou. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

První půlka zbytečně dlouhé stopáže absolutně o ničem - táhne se to, děj nezajímavý, věčně nadrbaná hlavní hrdinka je neskutečná zrůdička která nemá ani tucha o existenci epilace, depilace a jiných vymožeností moderní doby. Pak se nám začne pomalu rozkládat, rapidnější a rychlejší nárůst toho všeho vždy po tom co si vrzne....Druhá půle snímku to zachraňuje všemi těmi nechutnostmi s červíky a hnijícím a odpadajícím masem a nějakou to vraždičkou... Jo, musím říct že to už mě docela bavilo ale pointu to nemá absolutně žádnou, těžko u tohoto filmu mluvit i o nějaké atmosféře. Prostě to má být a je hnus a film na který se asi nezapomene ale víckrát to fakt vidět nemusím....Žádné umělecké dílo, žádné poselství, jen pořádnej nášup nechutností a k tomu trochu perverze. Chápu nadšení druhých ale já bych na víc než 3* potřebovala přecejen trochu víc....50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pomalejší,ale hodně efektivní záležitost! Thanatomorphose se točí kolem mladé ženy Kayden Rose, která je neúspěšná sochařka, žijící o samotě ve svém apartmánu. Jednoho dne se jí z ničeho nic začnou tvořit modřiny, jak na tváři tak po těle,začíná mít intenzivní,erotické sny a pokaždé,co se probudí její stav se dvojnásobně zhorší. Místo toho, aby navštívila nemocnici, se uzavře ve svém bytě a hnije,rozkládá se,zažívá utrpení!! Hodně depresivní,hodně nechutné,hodně silné a znepokojivé,že to předčilo snad vše, co jsem doposud viděl! Pecka ve svém žánru ! 80% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama