Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

T2 

všechny recenze uživatele

Prvý krátkometrážny film z dielne Pixaru nemohol vyznieť ani lepšie a zaslúžene sa koniec koncov lampička dostala do loga Pixaru, bez nej hopkajúcej na písmene "I" sa to už nedá ani predstaviť. /90%/ __Krátkometrážna rozprávka "Luxo Jr." sa dá pozrieť na DVD disku rozprávky Toy Story 2. ()

LaVolpe 

všechny recenze uživatele

8/10 Komu by roku 1986 napadlo, že jedna z týchto dvoch lampičiek, čo tu je možné vidieť, bude známa po celom svete ako symbol mimoriadne kvalitného animátorského štúdia? Asi nikomu... K samotnej krátkej animácii: Pixar už v tomto čase dokázal v divákovi vytvoriť pocit empatie k neživým predmetom a veľmi tomu pomohla, podľa môjho názoru, aj hudba a zvukové efekty. Ľudia od Pixar-u sú do dnešného dňa známi ako majstri v evokácii množstva emócii, čo divák dokáže cítiť. Neuveriteľná robota! ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Schopnost vdechnout postavičkám život je PIXARu vlastní. I ve svém prvním filmu PIXAR ukázal, že dokáže skvěle vyjádřit emoce, a to i u takových neživých věcí, jakými stolní lampy bezesporu jsou. Navíc: tento kraťas je výborně podbarven jazzovou hudbou. Prostě: paráda :o) Poznámka: stolní lampy z tohoto kraťasu žijí svůj život dál - stolní lampa se totiž stala nedílnou součástí loga společnosti PIXAR. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Animovaný kraťas stojící za populárním lampičkovým logem Pixaru. Příběh samozřejmě minimální, ale graficky lepší než André a včelka (lesklý kov a geometrické tvary lampiček jsou na to ideální). Je zajímavé sledovat, jak dokázali i ze dvou lampiček během dvou minut vytvořit životné "postavy" s vlastní osobností. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

V podstatě hrozný film, který by ruční animátor měl hotový za dva týdny. Ale propracovanost pohybu a setrvačnosti je i přes nepříliš hezké 3D zpracování stále krásná. A navíc když si vemete rok (1986) dobrých 9 let před Toy Story tak je to neuvěřitelné. Jestli chcete vědět proč má Pixar ve znaku lampičku tak je tohle nutnost! ;) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (17)

  • Přestože je postava Luxa seniora mužského pohlaví, John Lasseter bral inspiraci pro tuto postavu ve své matce. (ČSFD)
  • Důvodem, proč má tento snímek černé pozadí, je ten, že v té době Pixar ještě neměl na pořádné pozadí dostačující hardware. (PaTeXx)
  • Pro míček, který se v tomto animovaném snímku objevil, to nebyla jediná role. Spatřit jsme ho mohli i v dalších filmech od Pixaru, a to v Toy Story: Příběh hraček (1995), kde se valí na Buzze Rakeťáka ve scéně, odkazující na serii o Indiana Jonesovy, ve filmu Příšerky s.r.o. (2001) v pokoji malé Boo a v komedii Vrhůru do oblak (2009) v bytě mladé dívky během scény, kdy odlétá Carlův dům. (oje)

Reklama

Reklama