Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Janáčkově akademii múzických umění v Brně (JAMU) studovalo během 65 let její existence mnoho hudebníků a divadelníků. Tato veřejná vysoká škola byla založena v roce 1947 a její vznik byl inspirován postavou všestranného umělce Leoše Janáčka, který již za svého života usiloval o zřízení hudební akademie. To se mu nepodařilo, stal se však spolu s Vilémem Kurzem profesorem mistrovské školy Pražské konzervatoře s přidělením do Brna. Na tuto školu JAMU navázala. Ke studentům, kteří tehdy navštěvovali tuto budovu gymnázia, patřili kdysi T. G. Masaryk, A. Loos i A. Mucha. Dokument Život je krásný, RARÍÍÍJÁÁÁ, zachycuje vzpomínky slavné herecké generace, konce 60. let a začátku 70. let, ke které náležejí E. Balzerová, B. Polívka, J. Bartoška, M. Donutil a další vynikající herci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Život je krásný, nebo alespoň ve vzpomínkách některých herců a bývalých studentů JAMU byl. Většina z nich byla při zrodu amaterského divadla Husy na provázku, ale při normalizaci se museli přejmenovat na Divadlo na provázku. Většina občanů tehdejšího Československa psala Rus na provázku a vtipně dokreslovali šibenici s oběšencem, což se samozřejmě nelíbilo některým soudruhům na vyšších místech. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvolat totéž, poněvadž z vyprávění zlaté generace je mi dobře na duši. Klaním se, děkuji a zároveň doufám, že jednou budu mít také co povídat. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zajímavé vzpomínky herců na JAMU a na vznik Husy na provázku narušují zvuky Mistra šeplotu a patlotu Polívky. ()

Reklama

Reklama