Reklama

Reklama

Kotóra-san

(seriál)
  • Japonsko Kotoura-san (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kotoura je patnáctiletá dívka, která od narození umí číst myšlenky ostatních. S touto schopností bohužel neumí zacházet, není schopna si díky ní udržet žádné kamarády. Když potká Manabeho, nestačí se divit - pokud si nepředstavuje podivné příšerky tančící na poušti, má plnou hlavu erotických fantazií, navíc se je absolutně nesnaží skrývat. A co víc, Manabe není Kotouřinou schopností odpuzován, ba naopak, snaží se s Kotourou spřátelit - evidentně se mu líbí o dívce smýšlet eroticky a sledovat její rozpaky a hněvivé reakce. (kirmakX6on)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (8)

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Haruka Kotoura to nikdy nemala ľahké. Pre svoju schopnosť čítať ľuďom myšlienky sa večne dostávala do problémov, čo vyvrcholilo až odchodom jej matky a rozpadom najbližšej rodiny. Na novej strednej škole, kam Haruka nastupuje, sa zdá, že problémy budú pokračovať. Keď však stretne Yoshihisu Manabeho a členov klubu mimozmyslového vnímania, ukáže sa, že aj niekto ako Haruka si môže nájsť priateľov. A možno aj čosi viac. Dvanásťdielne anime štúdia AIC Classic z roku 2013 je veľmi príjemným mixom viacerých žánrov, ktorého ťahúňom je predovšetkým pätica hlavných postáv. Haruka, Yoshihisa, ale tiež Yuriko, Hiyori a Daichi sa dostávajú do vtipných situácií, často hraničiacich s ecchi (aj keď nie úplne v pravom slova zmysle), vďaka ktorým sa divák dokáže dobre baviť. Zaujímavé je príbehové rozdelenie seriálu. Zatiaľ čo prvá polovica sa dotýka Harukinej minulosti a pomerne náhodných dobrodružstiev na strednej škole, druhá polovica so sebou prináša serióznejší, kriminálne ladený dej. Hoci to kvalitatívne anime prakticky neovplyvňuje, ide o zmenu citeľnú, ktorá sa podpisuje aj na úbytku humoru. Kotoura-san je ako celok do veľkej miery odľahčeným dielom, aj keď miestami príbehovo koketuje so serióznosťou. Diváka dokáže baviť predovšetkým vďaka postavám a interakciám medzi nimi, obzvlášť ak ide o interakcie medzi Harukou a Yoshihisom, respektíve Hiyori a Yoshihisom. Tie dokážu vyniknúť aj vďaka skvelej animácii a dabingu. A na zahodenie určite nie je ani hudobná stránka tohto anime. Nie však vo chvíľach, keď Haruka "spieva" v karaoke. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Školská romantická komédia okorenená celkom hustou depresiou.. našťastie v primeraných dávkach ;-). Verím tomu, že mimoriadne schopnosti môžu spôsobovať problémy. Aj keď by väčšinu z nich odstránilo úplne obyčajné "hovoriť striebro, mlčať zlato". Príjemné oddychové pozeranie. Séria minibonusov Haruka no Heya je robená ako TV rozhovory Haruky s jej parťákmi. K deju nič nepridáva, ale ani neublíži. // PS: Manabe úžasne skáče od radosti :-). ()

Reklama

yenn

všechny recenze uživatele

Poučil jsem se. Dosud jsem se domníval, že formát jonkomy využívají pouze čistě humorná díla, slečna Kotoura však naznačuje, že jím lze zpracovat i rodinné a společenské drama. Výše zmíněná dívčina se může chlubit dovedností číst myšlenky druhých, pramálo však byla obdařena sociální inteligencí. S radostí hlasitě sděluje a komentuje pocity ostatních, přestože ti na to reagují s očividnou nelibostí, a tak ji téměř nikdo nemá rád. Seriál si přitom do jisté míry zachovává skečovitost jonkomy a zároveň se úplně nevzdává komediálního žánru. V první epizodě se tak kupříkladu z úvodu, který líčí Kotouřin nešťastný život, dostaneme k romantické komedii, v díle druhém je skeč o šikaně záhy vystřídán komedií středoškolskou. Více jsem neviděl a neuvidím. Dramatické okamžiky totiž působí kvůli černobílým postavám lacině a humoru téměř schází vtip. Postavy se jistě časem mohou vyjevit zajímavěji, ovšem nedostatek vtipu a především absurdnost tohoto žánrového přeskakování se zlepší stěží. 2/10 ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech už si můžu dovolit konstatovat pár věcí, tedy, už mi začalo být divné že se stále vydávají nová a nová anime, protože tolik scénářů prostě být nemůže. U Kotoury-san je to stejné. Kotoura je spojení Haruhi s Nagato a s Asahinou. To samé platí o Manabem - to je zase Kyon spojený s Kyozumim. Vlastně tento celý seriál je taková menší kopie Haruhi. Nicméně, 4* si podle mě zaslouží. Příběh je daleko svižnější než u jiných anime a postavy tak nejsou třikrát špatné. ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Seriál by se měl jmenovat "vytrollíme Kotouru". Kotoura je 15ctiletá dívka, která lidem čte myšlenky a tak není lepšího způsobu jak si z ní udělat srandu, než myslet na něco ehm..;) a pak pozorovat její vtipné reakce. První díl je vážnější, ale pak se to odlehčuje a každý díl nese příjemnou atmosféru a notnou dávku humoru. Občas se to zdá být primitivnější, ale celkově potěší. Po 7 dílech 4*. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama