Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Na studenta animacie vobec nie zle. Najma pri rozpocte 5 tisic EUR. Animacia je podla mna skvela. Horsie je to s originalitou. Predsalen je to taky mix Matrixu, Terminatora, Starcraftu...ale rezia ok, nudit som sa nestihol, skor by pomohla dlhsia metraz a komplexnejsi pribeh. Takto ide o dobru reklamu pre 22-rocneho nemeckeho studenta, ktoreho 7 mesiacov prace posunulo v zivote o level vyssie - nepochybne sa teraz onho vsetci pobiju. ;) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo,že tento film udělal dvaceti dvou letý student.Po vizuální stránce je to krásné.Ale bohužel ne úplně všechno.Svět krásný,robot,mimozemštan,...Ale ty stíhačky mi přišli nedodělané.Normálně by mi to nevadilo,ale když je tu všechno tak vizuálně dokonalé,tak si na těch stíhačkách měli dát více záležet.Ještě mě velmi zaujal vzhled mimozemštana.Nemohu uvěřit tomu,že se jedná o amatérský film! ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce úžasné a před tvůrcem v tomto ohledu smekám, ale i během 6 minut se dá vypovědět "plnější" příběh. Pokud měl tenhle kraťas sloužit jako ukázka režisérových animátorských dovedností, pak prosím, ale pokud bychom se na něj chtěli dívat jako na plnohodnotný film, pak mu vážně něco chybí, minimálně pointa. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Chlapec má talent. Pri dnešných technológiách, resp. programoch to skutočne môže dokázať každý, kto má čas, chuť učiť sa a má doslova nekonečnú trpezlivosť. Ak by som hodnotil prevedenie, tak to je na 80%, aj keď s elementárnymi chybami, na študenta animácie a VFX je to však zarážajúce. Ak si dal tak záležať na budovách a iných scénach, tak nepochopím, ako mohol odfláknuť lietajúce objekty, ktoré fakt vyzerajú ako starý Enterprise na šnúrkach. To mi prišlo komické. Ak to porovnám s ďalším samotvorným dielom The Passenger od Chrisa Jonesa, tak Jones aspoň svoje video spravil bez chýb. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scifi kraťas z Německa, který má poměrně dobře zvizualizovaný svět a skvělý ústřední nápad, kdy rasu "hodných" mimozemšťanů ovládnou jejich vlastní roboti a chtějí je vyhladit. Jen škoda, že na tak krátké stopáži toho film moc neřekne a vlastně se nic moc nedozvíme. S větším rozpočtem, vystříbřeným vizuálem a snahou o stejně dobrý scénář by filmu seděl celovečerák a film by mohl být kandidát na scifi 21. století. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Tento snímok vytvoril vtedy iba dvadsaťdvaročný nemecký študent Kaleb Lechowski, ktorý v tom čase stále študoval filmový digitálny dizajn. (Carol Pifková)
  • Město zahrnuje 50 kompletních modelů budov. (DaUr)

Reklama

Reklama