Reklama

Reklama

Pěst Ježíšova

(festivalový název)
  • Španělsko Fist of Jesus
Krátkometrážní / Komedie / Horor / Akční
Španělsko, 2012, 15 min

Obsahy(1)

Ježíš je vždy připraven podat pomocnou ruku těm, kdo ji potřebují, existují však i jiní. Ti, kteří zakusí jeho pěst. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (122)

Okara 

všechny recenze uživatele

Ježíš zjišťuje, že umí oživovat zesnulé. Jen s malým vylepšením. Z oživených se totiž stávají zombie, kteří dokážou přenést nákazu během pikosekundy a zároveň se při pouhém dotyku rozpadnou za doprovodu mohutného výbuchu oranžové krve. Když se přenesu přes náboženskou kontroverznost a pousmání hodné gore, se kterým se u krátkometrážních filmů musí počítat, byla to poměrně zábava. Ke konci nadšení mírně opadává, ale stejně se v té řežbě najde i pár světlých momentů v podobě černého humoru. Chudák slepec s leprou pobavil asi nejvíc. Mimo jiné se i dozvíme, že na Blízkém východě se potulovali kovbojové, jak rozdvojit ryby nebo jak z kostry udělat motorovku. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Španělé vědí jak uchopit tuhle látku. Film který nakopává prdel a nebere na nic ohledy. Sice bych tu pár věcí vytknul jako třeba krev která nebyla zrovna dobrá. Ale zbytek filmu je prostě koulenakopávající podívaná která od scény kde se objevý krev tak ta krev nepřestane téct. Zombie masky jsou obstojné a brutalita je tu naprosto parádní. Tohle se povedlo. A ryby jako vraždící zbraně jsou boží a dokážou udělat pěknou paseku. ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film musí být podle skutečnosti... musí, prostě musí...jinak se dám na víru! XD Zkutečně měli staré pergameny pravdu... ryb bylo dostatek skutečně pro všechny. Ani se nedivím... že ho pak Jidáš zradil... pán nejspíš usoudil že asi udělal někde chybu. :D Je to takový ten typ GORE kdy se spíš musíte jen smát... né že by jste se zrovna křížkovali.. a z pocitem na zvracení si zakrývali hledí. Příjemné a inovativní vytržení z bibleletargie... Ještě překlad by nebyl na škodu. :) Jediné co mi v tom trochu vadí jsou ty občasné nedobové kostými.... no a pak jak to rychle probíhá. Že i zombie vstávají z hrobu... A zase běhají. Ale to jsou takové nepodstatné detaili... taky to má 15min... je logické že si nemohly vystačit z těma 2000 lidí... co táhnuli údajně sebou. :) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mi tohle dlouho unikalo. Zábava je to totiž nadmíru šílená, politicky nekorektní, absolutně nemyslitelná a tvůrci museli jet na dobrým matroši, když dali dohromady něco takového. Tento orgány nešetřící splatter ve mně evokoval bezkonkurenční Jacksonův Braindead. A to je hodně dobré znamení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokud to trvá 15 minut a můžu si to zdarma pustit na youtube, není si na co stěžovat. Zábavná splatterová ptákovina, v níž ochotničtí herci převlečení za Ježíše a Jidáše kosí zombíky. Je to vtipné, má to nápad a je to svižný masakr. Pokud se ale tenhle kraťas tvůrci opravdu chystají překlopit do celovečerního filmu, budou se muset hodně snažit. Protože tohle je zábavné a sledovatelné právě proto, že je to krátké. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama