Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Interpol, největší mezinárodní policejní organizace na světě, slaví letos 90. výročí. Vznikl roku 1923 ve Vídni, jeho sídlem je však už dlouhá léta francouzský Lyon. V současné době sdružuje přes 180 členů. Cyklus dokumentárních rekonstrukcí nejzajímavějších případů Interpolu sice sama tato organizace neiniciovala, ale na jeho vzniku se podíleli bývalí i současní vyšetřovatelé. Mezi nimi byla i Mireille Ballestrazziová, která byla nedávno jmenována ředitelkou Interpolu. Po třináct večerů se budeme setkávat se zapeklitými případy, které by zřejmě nikdy nebyly vyřešeny, nebýt koordinované mezinárodní spolupráce.
Jednotlivé díly: 1.-Had
2.-Dvojník
3.-Stopy slídila
4.-Jednosměrná jízdenka
5.-Chybějící článek
6.-Vycházející slunce
7.-Smrtící obchod
8.-Krádež historie
9.-Osudové nutkání
10.-Teror na obloze
11.-Smrtící posedlost
12.-Podvedeni
13.-Nebezpečný společník (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál Interpol je jedním z těch, ze kterého nespustíte oči snažíce se neztratit ani vteřinu z napínavého vyprávění. Během sledování jsem si říkala, že je to lepší než kdejaká filmová, akční střílečka a dva dabéři (jména mi unikla) s melodickým hlasem dokázali mou pozornost udržet celých 47 minut. Kupříkladu díl "Smrtící obchod" ... můj bezmezný obdiv patří policistům, kterým by se o platech našich policejních složek včetně jejich profesionálního zázemí, mohlo jen zdát. Potlačují strach a vydávají se na boj proti mexickému drogovému kartelu, kdy mohou být zabiti prakticky kdykoliv. Perfektní vzájemná spolupráce napříč kontinenty, mravenčí dřina, štěstí a neustálý tlak na mexické drogové bossy, jde o čas ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý prienik do práce medzinárodnej polície. Sledovanie zločincov, odhaľovanie ich konania a pohnútok, výpovede zainteresovaných osôb. Dokument v tomto žánri na dosť obstojnej úrovni. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Některé případy jsou vážně zajímavé a ukazují rozsáhlost počínání zločinců. Naopak některé spíše nudí. ()

Reklama

Reklama