Reklama

Reklama

Mumifikace Alana: Poslední egyptské tajemství

(TV film)
  • Česko Mumifikace taxikáře Alana - Poslední egyptské tajemství (více)
Velká Británie, 2011, 47 min

Režie:

Kenny Scott

Hudba:

Alasdair Reid

Obsahy(1)

Dobrovolný dárce a nové poznatky vědců umožnily proniknout do utajovaných způsobů balzamování. Nevyléčitelně nemocný muž daroval své tělo pro účely vědeckého výzkumu. Díky jeho velkorysosti bylo možné odhalit a zopakovat přesný postup, kterým byly ve starém Egyptě za dob 18. dynastie vytvořeny nejkvalitnější mumie faraonů. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, který nám pomáhá objasnit tajemství mumifikace. Zajímavý obor, kde se nezachovalo složení lázně, ve kterém těla se několik dní konzervují. Ale díky několika lidem se na to podařilo přijít, ale hlavně díky nemocnému Alanovi, který svoje tělo věnoval vědě. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale dokumenty (třeba jinak i zajímavé), které předem počítají s typem diváka, kterému se musí v průběhu filmu několikrát zopakovat (třeba i nepatrně jinými slovy), o čem to celé vlastně má být, mě jaksi iritujou. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Kenny Scott. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Trochu morbidni dokument. Chlapek rika, ze ma rakovinu plic z koureni, za ctyri mesice je mrty a za dalsi mesice je z nej egyptska mumie pro stovky dalsich generaci. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama