Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Olympijských hrách v Ríme v roku 1960 bežal na istotu pre zlato indický bežec Milkha Singh (Farhan Akhtar) prezývaný Lietajúci Sikh. Avšak tesne pred cieľom sa z ničoho nič obzrel za seba a prehral. Národný hrdina a hviezda Indie sa uzavrel pred svetom a odmietal akýkoľvek kontakt. Jeho dôvody siahajú ďaleko do minulosti a zdá sa, že len jediná osoba ho môže presvedčiť, aby začal opäť behávať – jeho bývalý tréner z armády Gurudev Singh. Film je skutočným príbehom Milkha Singhu, indickej atletickej ikony, ktorý sa stal slávnym i skrz rodinnú tragédiu počas občianskej vojny o rozdelenie Indie a Pakistanu. (sochoking)

(více)

Recenze (22)

zette 

všechny recenze uživatele

S indickym filmem to je stejne jako s navstevou teto zeme, ochutnanim mistni kuchyne, hudby, kultury... Bud ji milujete nebo zatracujete. Ja na ni ocenuji sve kouzlo, neopakovatelnou atmosferu a osobitost, tedy se radim do prvni skupiny. Nas Emil je proste o rad vyse, ale i Milkha Singh umi zaujmout. Dobre natocene historicke drama. Bavilo i pres svou velkorysou stopaz. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý športový film o sympatickom bežcovi Milkohovi - legendárnemu Lietajúcemu Sikhovi, ktorý postavil do pozoru celú Indiu. Trochu som sa obával toho obrovského rozsahu siahajúceho cez 3 hodiny, či sa niektoré fázy nebudú zbytočné príliš naťahovať, ale napokon to bolo vynikajúce a plne konzistentné. Navyše do toho všetka tá retrospektíva, ktorá nás zaviedla až do Milkhovho traumatického detstva, následného dospievania a snahy niečo dosiahnuť. A napokon snaha bola úspešná, hoci to vytúžené Olympijské zlato v Ríme utieklo tesne pomedzi prsty. Ale treba uznať, že toto bol vynikajúci športový film so všetkým čo k tomu patrí. Samozrejme, že niektoré veci boli prikrášlené, ale v podstate žiadny príbeh podľa skutočných udalostí nie je dôslednou reflexiou bez akéhokoľvek prikrášlenia a lesku. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Budem bežať ako o život". Môže človek poraziť svoj krutý osud čistými úmyslami? Šport ako taký, môže byť odpoveďou na mnohé otázky z pohľadu výchovy. Naučí rešpektovať jeden druhého, vnímať silu kolektívu i jednotlivca, či dokonca by sa dalo povedať, že stojí pri zrode zdravo mysliaceho jedinca. Zrejme len málo kto pozná hlavné motto veľko klubu, ako je FC Barcelona: "Vychovávame človeka, ktorý hrá futbal, nie futbalistu", a presne o tom to je. Divák sa len zriedka kedy stretne s filmom, ktorý napriek krvopotne šokujúcej stopáži, nijak krv nepije. "Bhaag Milkha Bhaag" je náučným, poučným, no hlavne - úplne iným počinom aké sa točia v Európe či za oceánom. Kto stále váha sledovať Bollywood-ske filmy, robí obrovskú chybu. Tieto snímky spĺňajú najvyššie kritéria spracovania. Ja osobne som v 14 minúte pri jednej z choreografií počas hudobného doprovodu takmer onemel. Mal som pocit, akoby ma snímok nabíjal, dodával energiu. Neskutočná charizma chŕli z tých indických hercov či samotnej kultúry tejto krajiny. Žiť by som tam zrejme nežil, no pre mňa majú tieto filmy väčšiu hĺbku, respektíve citové ponímanie, ako tie z Hollywoodu. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pěkný film o náročném životě Milkhy , který svou vytrvalostí a odhodláním bojoval proti svému utrpení , kterým si v životě musel projít a dosáhl tak velkých úspěchů jako běžec . Film je natočený podle skutečných událostí a je velmi chytlaví a zajímavý i přes to , že zrovna nepatřím k fanouškům sportovních filmů . Tady bylo ukázáno mimo jiné , jak špatně se v některých zemích žije , jakým utrpením si zde lidi musí občas projít a příběh Milkhy je zajímavý právě v tom , že ho nic nezlomilo ba naopak ho to motivovalo k tomu , aby byl lepší , silnější . Bollywoodská tvorba je velmi silná především ve svých myšlenkách , tenhle film nás nabádá být silnými a nikdy se nevzdávat svých cílů , moc pěkné . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Po indicku sladkobolné a nekonečně natahovací, i když místy líbivé, především díky hravé kameře i sportovní atraktivitě, což jsou plusy, kterým se často daří obměkčit moje mínění, než dospěje k verdiktu. Avšak ani hrdinův sikhský šik drdůlek, barvami hýřící obrázky a zpomalená krása Sonam Kapoor tentokrát nestačí na zmírnění rozpaků z absolutně nezapadajících, až nevhodně skotačivých vsuvek, a ač přiznávám, že mě taneční a pěvecká průprava indických herců dost fascinuje (jen to brečení jim ještě moc nejde), nemohu se ubránit dojmu, že jsou tato čísla do děje zakomponována jako budíček, aby se divák probral z mrákot před nějakým zlomovým zvratem... Nu a příběh sám? Milkha měl celý život napilno, tak mu to prostě běhalo... nejprve chtěl utéct minulosti, vyběhat si sako a s ním nevěstu, pak sprintoval pro hrdost a nakonec nechal daleko za sebou i staré běsy... No a čím se slavilo? Zpěvem a tancem, přece. Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden v Bollywoodu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama