Reklama

Reklama

Buty Kosmostour 2000

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2000, 72 min

Obsahy(1)

Tata, Krtek, Nad stádem koní, Hajcman blues… a mnoho dalších písniček z veleúspěšného turné... Populární skupina Buty absolvovala v roce 2000 velké turné po českých městech, na němž zazněly oblíbené písně z pěti alb, která skupina do té doby vydala. Doprovázela ji ostravská kapela GG Pump. Z tohoto turné vzešla nejen dvoudeska Kosmostour 2000, první live album skupiny, ale také první videokazeta. Česká televize při příležitosti jejich ostravského koncertu navíc pořídila jeho zkrácený záznam, který obsahuje 18 písní, z nichž jmenujme např. Krtek, Tonda a Čenda, Jednou ráno, Nad stádem koní, Pulec, Mám jednu ruku dlouhou, Tata nebo Vrána. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Koncert jsem poprvé zkouknul předevčírem na ČT art. A hned včera jsem si ho musel pořídit do mobilu. Buty jsou má velmi oblíbená kapela. Přestože mám rád i jejich pozdější písničky a aktuální období s kulatějšími břišky a staršími obličeji, tohle je prostě nařez který nemá obdoby. Už tak skvělé písničky pro mě dostaly  kombinaci s kapelou GG Pump, pohledem na obrovský počet nadšených diváků, mega dávkou energie a celkovou atmosférou naprosto nový rozměr. Vy, co to někde čtete: pamatujte, že  takhle jsem si naposledy užíval, když jsem měl ve středu bramboráky.  Hudba Buty mnou tady přímo duní, leze mi mráz po zádech a zažívám hudební ráj. Největší masakr je Normální den na frontě, Pakližé, Olina Čenda a Tonda, záverečná Cesta byla suchá....a všechno ostatní.  Takže, kde je možnost šesté hvězdy? Nezbyvá než doufat že: Konec, konec, nikdy nebude konec. ❤ DODATEK LISTOPAD: Byl jsem příjemně překvapen, když jsem doma sledoval Koncert pro budoucnost, že pánové pro něj oprašily Normální den na frontě, který jsem si tak oblíbil právě na Kosmotouru. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Skupina Buty patří mezi hudebníky, které jsem viděl živě. Jedná se, podle mého, o podprůměrnou, v českých vodách průměrnou kapelu. Jejich banální texty a ledabylý pop rock mi nikterak nevadí, ani mě obvykle neoslňují. Tento zkrácený záznam jejich ostravského koncertu zachycuje vesměs nejznámější hity kapely z období 90. let, kdy byla skupina na vrcholu slávy a sil a vydali prvních pět nejslibnějších desek. 50% ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Fandové ocení. Buty ve vrcholné formě za doprovodu kapely GG Pump. Šlo jim to dobře dohromady. A je vtipný vidět Pastrňáka hubenýho! Pátá hvězdička ze sentimentu, mám pro tenhle živák slabost. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Hajcman blues (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 2. Krtek (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 3. Tonda a Čenda (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 4. Ohambí (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 5. Jednou ráno (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 6. Normální den na frontě (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 7. Trumpeta (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 8. Nad stádem koní (Vít Rotter/Vít Rotter) 9. Olina (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 10. Pakližé (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 11. Jedno pivo (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 12. Silnější kluk (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 13. Pulec (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 14. Mám jednu ruku dlouhou (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 15. Až já budu svatý (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 16. Tata (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 17. Vrána (Radek Pastrňák/Radek Pastrňák) 18. Cesta byla suchá (Radek Pastrňák/Andrei Toader) ()

Reklama

Reklama