Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky povedený survival s rozpočtem v přepočtu 140 tisíc Kč (!). Stačí uvěřitelné herectví, dialógy které odkrývají povahu postav, a na oko všedné lokace, ve kterých ale hrozí střet se zombíkama. V podstatě je to celé “jenom” o kamarádství těch dvou týpků. Líbí se mi, jak Gardner schválně neukazuje udalosti, které by v jiném filmu byly naopak vzrušující atrakcí. Jak je drží za dveřma. Ale přece jenom, v jeho pozdějším After Midnight tento koncept dotáhl do výrazně sofistikovanější polohy, navíc se suprovou pointou. Tohle je jenom hravá odechovka. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Bývala bych dala 4 hvězdičky, ale to by mě nemusel až úděsně srát jeden z těch týpků. Ano, ten se sluchátkama. Já bejt jeho parťák, tak ho někde nechám a jdu si po svých, protože nejen, že bych se o něj musela starat jak o malýho fakana, ale on je ještě k tomu protivnej jak osina v zadku. K filmu samotýmu můžu říct toliko, že zajímavý rozhodně je, natočený je poctivě, se smyslem pro humor, zároveň dramatický tak akorát a je vidět, že Jeremy Gardner se snaží ze sebe vydat to nejlepší. Navíc mám k podobným nízkorozpočtovým filmečkům velký vztah. Myslím, že Gardner je hodně slibný režisér a snad se dočkáme dalších jeho počinů. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela osvěžující nízkorozpočtové překvápko. Zombie tu rozhodně hlavní atrakcí nejsou. Tentokrát je to vše o dvou hlavních postavách, které dokázali s přehledem zabavit a my spíš poznáváme jejich charaktery, slabosti a přístup k tomu, že jsou vlastně přežívší apokalypsy. Pro změnu máme tu čest si projít prázdné zelené louky, letní přírodu a celkově sympatické exteriéry a nepobíhá se po městě, jak je často v těchto subžánrech vídáno. Všechno je navíc doprovázeno příjemnou hudbou a vůbec snímek nepůsobí na divákovu psychiku nijak negativně, naopak. Bylo ale jisté, že tomu tak nemůže být po celou dobu. Očekávaně přišel jistý zvrat, který otočil záležitost na druhou stranu a my trávíme dobrých pětadvacet deprimujících minut v autě a nehneme se nikam. Za chvíli jsem z toho začala mít pěkně nepříjemný klaustrofobický pocit a prahla jsem po tom, aby už konečně vypadli na vzduch. Kdybych neměla s tímto snímkem takové zpoždění, nejspíš bych si ho ještě zařadila do žebříčku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čištění chrupu, poslech hudby, cigaretka, házení si baseballovým míčkem, rybaření, onanie, dovádění v jablečném sadu - byly by to všední kratochvíle, nebýt těch od písmene Z. Nemrtví se tentokráte pohybují rychlostí nihilistického lenochoda a ve vláčně minimalistické Gardnerově prvotině jen plní funkci křoví kolem chrámu lidské křehkosti, krutosti a touhy žít. Konec v zavazadlovém prostoru je nejen svou délkou notně deprimující, nicméně do civilního vyznění této indie variace zombie žánru zapadl dokonale. Všem méně náročnějším divákům doporučuji počkat na remake s dvojicí Zach Galifianakis, Matthew Perry.. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s tématikou mě blízkou. Rozhodně jsem nečekal nějaký excelentní film už jen kvůli rozpočtu, jaký tento film má. Ale na to, kolik to stálo, si myslím tento film převyšuje pomyslnou hranici úspěchu. Uvítal bych sice více akce, některé pasáže byly až zbytečně protažený, poté to působilo nudu. Herci zahráli na pohodu, scénář byl také dobrý. Rozhodně na debut to nebylo vůbec špatné. 70%! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)
  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Rozpočet filmu se byl pouhých 6 000 amerických dolarů. Jeremy Gardner je vybral od kamarádů a známých. (MikeCool)

Reklama

Reklama