Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Indie dramedy o dvou kámoších putujících postapo US a o jejich každodenním strastech. Mrtvoláci nejsou po většinu filmu zas tak podstatní, protože od nich v menším počtu výrazné nebezpečí nehrozí a slovo si vezmou až v poslední fázi filmu. Nicméně není to jen komedie, film se sice nese v odlehčené atmosféře, ale když jde do tuhého, dokáže se přitvrdit. Tempo je spíše pomalejší, poklidnou atmosféru dotváří parádní soundtrack. Za mizerných 6k babek je to velice obstojná podívaná. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Skvelá inovačná zombie indie nezavislárňa. Prvá polovica je iba road movie kecáčka, s dobrým soundtrackom, ale v dalšej polovici sa to zasekne a s pohodovej radoby komédie sa stáne psychologický zombie komorňak. Remeslo s takým rozpočtom je odvedené na výbornu, ale večšina vecí je bohužial "mimo kameru"- a to všetky veľké udalosti, alebo zombie rubáčky. Ale spokojnosť, naozaj po dlhej dobe, horor, ktorý bavil. ()

Reklama

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Možno mi nevadilo nič. Možno je to príbeh dvoch sympatických mladíkov, ktorí dokázali predstaviť svetu ľudskosť svojim spôsobom, až tak, že aj keď niekto masturbuje v tak ošemetnej situácií, hovorím si, že je to dobre, že je to stále človek. Možno dokázali vybranú hudbu posadiť do filmu až tak, že vytvorili hudobné videoklipy s hlbším významom. Až tak, že raz mám chuť tancovať, potom mám chuť na jablko a nakoniec skoro bečím. Možno je to tak jednoduché, až je nad čím sa zamýšľať a možno je to všetko ešte lepšie. A tá všetka jednoduchosť je oceniteľná z toho dôvodu, že nič nebolo pokazené. Konečne niečo, kde bolo cítiť aj drámu, aj horor, aj komédiu tak silno, až to tvorí perfektnú kombináciu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky povedený survival s rozpočtem v přepočtu 140 tisíc Kč (!). Stačí uvěřitelné herectví, dialógy které odkrývají povahu postav, a na oko všedné lokace, ve kterých ale hrozí střet se zombíkama. V podstatě je to celé “jenom” o kamarádství těch dvou týpků. Líbí se mi, jak Gardner schválně neukazuje udalosti, které by v jiném filmu byly naopak vzrušující atrakcí. Jak je drží za dveřma. Ale přece jenom, v jeho pozdějším After Midnight tento koncept dotáhl do výrazně sofistikovanější polohy, navíc se suprovou pointou. Tohle je jenom hravá odechovka. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Zářný případ, že chechtáky a šťavnaté gore jsou pouze uhovněný palec v kaďáku mladých nezávislých myslí, které i na první pohled tak slaboduchou tématiku, jako je ZOMBIE, dokážou převrátit v nezpochybnitelně hlubokomyslnou podívanou. No řeknu vám to takhle - takhle staženou prdel a voukousané nehty jsem u zombáckého filmu neměl, co se pamatuji, což je ve výsledku lehce nicneříkající, neboť si obecně z filmů pamatuji hovno, ale pointa je, že se může jít Romero s celou tou svojí sebrankou vopíchat do prdele. Nemůžu uvěřit, že budu projednou souhlasit s Rob Hnojem, ale tohle mi sedlo jako kravské hovno na skupinku sedmikrásek. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Rozpočet filmu se byl pouhých 6 000 amerických dolarů. Jeremy Gardner je vybral od kamarádů a známých. (MikeCool)

Reklama

Reklama