Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Memesis 

všechny recenze uživatele

"Pepperland! A bit salty around the edges." Myslel jsem si, že od A Hard Day's Night už nic dobrého s The Beatles natočeno nebylo. Yellow Submarine je ale krásně pestrý film na psychadelickou fantazii a zachycuje taky písně z nejslavnější éry The Beatles. Místy jsou sice slabé chvilky, pravda (který film je nemá), ale minimálně první dvě třetiny jsem se bavil neustále. 75% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Beatlesáci jsou u mě (nejen u mě, jasně) prostě lety prověřená kvalita, spolu s Die Happy jediná kapelka, která se mi ani za víc jak deset let pravidelnýho poslechu neoposlouchala. S jejich filmy je to ale horší, nedám sáhnout na Perný den, to je u mě eňo ňuno majsterštyk. Help je zase mega blbost o ničem, jejíž dokoukání mě stálo hodně úsilí. A Submarine? Tak ta si to proplula někde mezi, její poslech mi působil mírné chvění v podbřišku, dokoukání mi nečinilo výraznější problémy, ale sledování mě nijak nefascinovalo a nepřilákalo k opětovnému někdy vidění. Trošku mi připadalo, že sleduju obeatlesákovánou zhoubičkovanější verzi Katamari Damacy s legendární čtyřkou v čele (jen ten gamepad nikde). 40% ()

Reklama

jemine 

všechny recenze uživatele

Nejbeatlovštější ze všech filmů Beatles. Je to krásná hříčka obsahující to nejlepší ze šedesátých let, popartový a psychedelický výraz, báječnou hravost a skvělé písničky. Příběh samotný asi hodnotit nelze, ale po shlédnutí filmu nejspíš zjistíte, že za sebou máte velmi příjemně strávených devadesát minut života, kterých nikdy nebudete litovat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Když se řekne psychedelie, hned vedle kaleidoskopických obrazců se mi vybaví beatlesácký animák Yellow submarine. Slavná čtyřka vyráží v kreslené podobě do podmořského království, které čelí útoku modrých hnusáků. Fascinující je například proplouvání mořem času, při kterém hraje nezapomenutelná When I'm Sixty-four. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Popěvek "All Together Now" je ve filmu slyšet sedmadvecetkrát v šesti jazykových formách. Dokonce i v sanskrtu. (Terva)
  • Autorem kresby Žluté ponorky je Čech Heinz Edelmann, který se narodil 20. června 1934 v Ústí nad Labem. Ve dvanácti letech však musel díky poválečnému odsunu Němců opustit Československo. (Terva)
  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama