Reklama

Reklama

První podzim

(festivalový název)
  • Česko Podzimní listí (festivalový název) (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy
Francie, 2013, 11 min

Obsahy(1)

Abel žije v zimě, Apolline v létě, jednoho obklopují sněhové jazyky a chlad, druhého halí slunce a pod nohama mu rozkvétají květiny. Léto a zima se nikdy nesetkají,  stejně jako Abel a Apolline, kteří jsou svým přesným opakem. Jednoho dne se nemožné setkání stane skutečností. Abel a Apolline musejí najít rovnováhu mezi svými protiklady. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoduché podobenství o střídání ročních období převedené poetickou formou do nádherné animace. Škoda, že nebyl položen i větší důraz na jaro a podzim, střídá se tak léto se zimou, kdy hranice mezi nimi je opravdu malá. Při pohledu na kostřičky psíků se mi zákonitě vybavila Mrtvá nevěsta. Burton by z toho asi udělal horror, takže je možná lepší tenhle křehký příběh o věčném koloběhu na zemi, nejen.... ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

I ten nejkrásnější diamant má vždy vadu, nic není dokonalé a to ani tento krátký film, který je skoro dotažený do konce. Jediné, co bych čekal lepšího by byla lepší animace obličeje, aby více seděla do okolní animace, jelikož, obličeje těchto dvou dětí mi do ní nesedli. A toto jest jediná vada na kráse, jinak dokonale pojaté a zpracované dílo. Vše navíc podtrhuje zajímavá hudba. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, gentlemani, proč tolik oslavných ryků? Jistě, má to jistý potenciál a hlavní výtvarník dokazuje, že to má v oku, jenže 3D forma zabíjí většinu momentů, které by ve dvou rozměrech působili magicky a vizuálně vypiplaně (ala brendan a tajemství kellsu, např, dohnáno do krajnosti), jenže tady.. Neschopno vytvořit správnou atmosféru, možná kdyby byl rozpočet vyšší, cgi animace by vypadala dobře, ale prostě a jednoduše nevypadá. A ten příběh taky není žádná úžasná záležitost přetvářející z masových vrahů nové členy armády spásy a pointa příběhu by se dala spáchat lépe, navíc z hlediska animačního je tu souboj "led vs jaro" nezvládnutý, zabrat na výtvarné stránce, vykašlat se na modeláž, na kterou není rozpočet a snížit stopáž na půlku, pak možná, teď ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, romantický příběh o dvou lidech, který je podáván trochu fantastickou formou, ale jen natolik, aby to celé bylo trochu jiné. Tady se mi 3D animace zamlouvala, myslím, že správně sedla, a to i díky zajímavému barevnému ladění. Jde to beze slov a stejně toho film řekne víc než jiné ukecané kusy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Snímek mě zaujal především animací. To byla slast pro mé oči - krásná, zvláštní a detailní. Přidán byl adekvátní hudební doprovod, který podtrhnul celý příběh a samozřejmě to dramatické vyvrcholení, kdy "léto" utíkalo před "zimou" a zničehonic ten výkřik. Prostě nádherné. No a příběh ten ani nekomentuju. Pátou hvězdu tomu ovšem nedám, protože mi tam něco chybělo. Nechytilo mě to tak úplně, jak by asi mělo. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=zjO7fs8Ap-k ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama