Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

Garson 

všechny recenze uživatele

Dávno je pryč doba kdy ulicemi procházeli muži zocelení válkou nebo prací na statku kteří na sobě nějaké ty svaly měli.Dnes se ulice hemží vychrtlými plyšáky které by v případě nebezpečí musela bránit i babička o holi.Filmový dokument GENERATION IRON ani zdaleka nedosahuje kvalit podobného filmu PUMPING IRON,ale i v tomto dokumentu z roku 2013 je vidět kulturistický svět v trochu jiném světle.Každý kulturista se už od nepaměti snaží přesvědčit přihlížející,že není jen tupá hora svalů,ale že má život jako ostatní,sice trochu podřízený cvičení a stravě,ale manželku i děti si jako běžný smrtelník může i při své profesionální zálibě dovolit.Dobrovolně se dřít spoustu hodin v posilovně je pro mnoho lidí nepochopitelné,ale kulturisté si to vždycky zdůvodní,je to pro ně určitá životní filozofie.Z dokumentu jsem vypozoroval že vyrýsovanost svalů ustoupila mohutnosti.A opět i v tomto sportu jsou dvě odlišné metody tréninku jako Stallone versus Lundgren ve filmu Rocky IV.Někteří kulturisté trénují v obyčejných posilovnách s minimálním dohledem při tréninku a pak jsou tu tací kteří trénují v moderním prostředí přímo pod lékařským dohledem.Závěrem je zde prezentována soutěž Mr.Olympia 2012 kterou vyhrál Phil Heath.Ať vyhraje nejvyšší kulturistickou soutěž kdokoliv legendu Arnolda Schwarzeneggera nikdo nikdy nemůže zastínit. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Význam dokumentu pro mě byl osvětový, protože i když do fitka chodím (z jiných důvodů než růst svalů), nic o této komunitě nevím. Místo mainstreamového sportu se z něho stal sport kultovní. Jak se říká v dokumentu, většina lidí by na představení bodybuilderů nešla ani se vstupenkami zdarma a v publiku jsou většinou diváci, kteří někoho ze soutěžících znají. Ale ceny za vítezství v soutěžích narostly na sto tisíc, i půl milionu dolarů. A v závěru promluví i velký Arnold. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Až na "Predátora" Kaie to byli všechno lidé bez charismatu. ___ Ve filmu bylo vidět, že cesta k vrcholu je u každého trochu jiná (viz životní osudy jednotlivců, kterým byl věnován největší prostor)...každý využívá trochu jiné způsoby (více vědy, méně vědy, popř. více/méně zakázané podpory...o které samozřejmě nepadlo ani slovo konkrétního...v podstatě je to taková tabuizovaná nezbytnost)...ale stále je to o tomtéž - dřít až do úmoru (formování svalstva, 2-3 fázové tréningy, 1 den v týdnu na regeneraci...je to o schopnosti vypnout mozek...překonávat bolest...o pokoře před ní...v podstatě to je ta nejsilnější droga na cvičení, kvůli vylučování hormonů do těla), stravovat se jak zvířata do výkrmu (živení kolosu), potravinové a jiné suplementy (tuny bílkovin a aminokyselin + mnoho těch ze seznamu zakázaných či ze zakázaného modifikovaných), mít dobrou genetiku (nejlépe genetickou odchylku s nadprodukcí testosteronu), před závodem nepít (vysušit....vyrýsovat se), umět hrát psychologicky (hra těla při pózování nebo slovní přestřelky před soutěží, chovat se jak vítěz), být showman (vítěz pak lépe reprezentuje/prodá titul), mít permanentní motivaci (procvičit se na vrchol za 15-20 let), spát (regenerace)....a toto platí (s drobnými modifikacemi) pro každý vrcholový sport...kde je potlačena štěstěna (jako atletika, cyklistika...na druhé straně stojí (nejsou tak náchylné k masivnímu zneužívání dopingu...s náhodou ve sportovní disciplíně klesají výhody spojené s užíváním dopingu) např. míčové, často kolektivní, sporty; střelba....nebo kde se kombinuje oboje...biatlon). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, čo mám 60 kíl aj so zimušnými kanadami, je niečo také nepredstaviteľné. Obludy, hory svalov, ale nie len o tom je tento film. Máte možnosť nahliadnuť do zákulisia, tréningov, stravy ale hlavne sa dostanete do hlavy jednotlivým obrom. Dozviete sa rôzne zaujímave veci z ich súkromného života, ako sa dostali ku kulturistike, aké ťažké je sa udržať, kvalifikovať, o čom všetkým ide a aké medzi nimi panujú vzťahy. Veľmi dobre a veľmi zaujímavo natočený dokument, ktorý má potenciál a dokáže ho dopozerať aj nekulturista. A zachytenie stresu a nervozity v samotnom závere je len čerešnička na torte. 4 z 5 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)
  • Okrem mnohých miest po celých Spojených štátoch navštívili filmári aj sever Európy, konkrétne fínske mesto Lahti. (MikaelSVK)
  • Největší počet získaných titulů Mr. Olympia drží Lee Haney a Ronnie Coleman, kteří zvítězili 8x. (RadimX)

Reklama

Reklama