Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (85)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po "Pumping Iron" tu máme "Generation Iron", který divákovi přináší daleko více kreatinu a testosteronu - inu, doba se mění a kulturisté s ní. Zatímco v prvně zmiňovaném snadno uvěříte například Arnoldovi, že by stihnul doběhnout ujíždějící autobus, zatímco v novém dokumentu pánové Heath a Greene podle mě potřebují asistentku už i například u konání velké potřeby. Nicméně příjemně natočený dokument a jelikož mám k posilovně blízko, hodnotím kladně........moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Profesionální kulturistika - mix extrémního sportu, modelingu a (sebe)sochařství, jenž stojí na pokraji diváckého zájmu a jehož účastníci jsou často sociálně odtržení od zbytku vesmíru. Jedinou měřitelnou veličinu netvoří obvod bicáků, ale počet vítězství, což v tomhle odvětví není nic jednoduchého. Málokdo z těch, co mají všech pět pohromadě, by chtěl žít jako oni, ale stejně jsou ty obludy fascinující. Výborný dokument na dané téma, který neglorifikuje ani neodsuzuje a jímž nás provází podmanivý chraplák Mickeyho Rourka. P.S. Pokud by někoho zajímala širší synopse, film de facto sleduje přípravu na Mr. Olympia 2012 v podání Phila Heatha, Kaie Greena, Branche Warrena, Dennise Wolfa, Bena Pakulskiho, Roelly Winklaara, Hidetady Yamagishiho a Victora Martineze, přičemž se mu daří vykreslovat rozdílnost jejich charakterů i motivací. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Kulturistiku nesledujem, ale je to pre mňa do určitej miery fascinujúci šport. Predovšetkým po psychologickej stránke - na motiváciu kulturistov doťahovať svoje telo až do estetického extrému sa dá pozerať aj ako na úchylku, resp. veľmi exotickú formu márnivosti a narcizmu. Neodsudzujem to a minimálne mám rešpekt k evidentnému úsiliu, ktorý do svojej "profesie" títo páni vkladajú. Dokument je celkom podarený a odsýpa, pričom pre diváka je fajn, že jednotliví účastníci sú štylizovaní do určitých polôh - naturálny talent, poctivý makač, technologický freak á la Ivan Drago a osamelý outsider. Neviem nakoľko táto štylizácia nie je umelo vykonštruovaná, ale rozhodne dokumentu dodala šťavu. Je fajn, že sa tvorcovia obtreli aj o steroidy - pri tejto látke by bolo od veci pokúšať sa im vyhnúť. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný dokument, který nahlíží za oponu kulturistického světa. Mě jako nezainteresovaného do tohoto sportu snímek umožnil udělat si o kulturistice nějakou objektivnější představu. Bavilo mě sledovat několik profi kandidátu na post Mr. Olympia. Každý z nich má zcela jiný přístup k tomuto sportu. Někdo si okamžitě získal mé sympatie a někoho bych zas díky jeho vystupování opravdu znát nechtěl. Atmosféru podtrhuje hutný voiceover Mickeyho Rourka a výborně vybraná skladba Never Gonna Stop od Mind The Gap. 8/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Phil "The Gift" Heath se stal 13. vítězem v historii soutěže Mr. Olympia. (RadimX)

Reklama

Reklama