Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 9 (1980) (série)


Zabijačka (S09E05)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1980, 22 min

Žárlivost je strašná věc! ... Kolegové z kuchyně v jedné restauraci – Pavel (J. Lábus) a Dana (D. Veškrnová) chystají svatbu. Kvůli svatební hostině si koupí prase, které společně vykrmují. Pavel ale jednou přistihne Danu, jak žertuje s vedoucím, a pohádají se. Po žárlivé scéně nakonec ze svatby sejde, ale potřeba zabít a rozdělit prase zůstane... Pavel tedy prase zabije, aby si ho mohli bývalí snoubenci spravedlivě rozdělit na dvě půlky. Matka Dany (S. Zázvorková) chce ale Pavla ošidit a přidělí mu jen velmi malou část... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle kdyby to šlo i ve skutečném životě. Mladé páry a zvláště před svatbou se dokáží rozhádat kvůli každé maličkosti, ale jde hlavně o to si odpustit a pro někoho udělat ten první krok. A to umí skutečně jen zamilovaný člověk a to i přes chybu, jakou udělal. Povídka je vynikající po všech směrech. Povedený scénář, herecké výkony, výprava i živost příběhu. Příjemná povídková podívaná, která může i inspirovat. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice pěkná bakalářská povídka Jaroslava Dietla o mladém páru, který si ke svatební hostině koupí dohromady prase. Jenže těsně před svatbou se pár rozejde. A co s prasetem? Mladík je zručný řezník, tak ho rodina dívky využije a uspořádá zabijačku s tím, že se rozdělí na polovinu. Jenže představa maminky o polovině je poněkud zvláštní. A všechny tyto okolnosti dají pár zase dohromady. Příjemná Veškrnová, skvělý Lábus, báječně skrblíková Zázvorková a výtečné poučení pro všechny, kdo nikdy neviděli zabijačku. Hudba: Luboš Fišer ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka je nabitá kvalitními herci, ale nečekejte žádnou estrádu. To spíš vzdělávací pořad na téma: Zabijačka není hračka aneb co vše se dá vyrobit z prasete a jak. Ano, právě to zabírá většinu povídky a že se ti dva dají znovu dohromady je skoro jisté. Zajímavější spíš je, jak moc se může pár, který má před svatbou pohádat kvůli prkotině a zahodit měsíce, možná i roky jen tak do luftu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nutnost převést banální mileneckou epizodu na jednoaktové televizní drama (s předvídatelným vyvrcholením) proměnila vyprávění v jakési socialistické cinéma vérité, tj. v záznam zabíjačky snímané reportážní kamerou předpůlnočních Aktualit, tj. jalově, zato s velkým pochopením pro maso. Prostě: poctivou prací k manželské integraci. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama