Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

uiu 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem měla tento film na kazetě dabovaný jedním člověkem. A tu pohádku jsem milovala. Dumba jsem dnes viděla po cca 25 letech a i v mých dospělých očích to byl nezapomenutelný zážitek. Sice mě překvapila stopáž - sotva hodina bez titulků (jako dítěti mi přišel film delší). Alegorie na šikanu a rasismus je platná snad v každém období a pochopila jsem myšlenku filmu, co mi jako dítěti nedocházela. Navíc jsem u filmu jako dítě ani slzičku neuronila, i když je velice pochmurný, ale jako dospělá jsem měla na kahánku. Film mě donutil se zamyslet nad Disneyho tvorbou, poněvadž Dumbo je z roku 1941, ale v podstatě spolu s Bambim a jinými klasikami jsou to animáky dětí narozených v 90. letech minulého století. Tenkrát se totiž tyhle staré animáky vracely a neustále vydávaly na VHS, protože celovečerní film od Disneyho vyšel tak jednou za pět let, dnes bohužel na úkor kvality plodí Disney několik animáků do roka. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Z okolí se často doslíchám slov 'kýčovitá disneyovka'. Pro mě je to ale kvalitní film jak příběhem, tak zpracováním. Stále jsem také ochotná to nazývat pohádkou, což už o některých dnešních snímcích tvrdit nemůžu, ač jsou za to považovány. Jako malá jsem tenhle film milovala. Ještě dneska se na něj ráda podívám a i když je to jen zřídka, vím že je to dojemný snímek, který mě dokázal vždycky rozbrečet. Je tam nádherná animace a Dumbo je nakreslený zvláště roztomile. - "Here is a baby with eyes of blue, straight from heaven, right to you. Or straight from heaven up above, here is a baby for you to love." ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

O tom, ako premeniť svoju nevýhodu na svoju výhodu, či o krutosti okolia, kde sa niektorí vysmievajú z nedostatkov, no pár dobrých rado pomôže. Síce nosenie detí bocianmi, sedenie na oblakoch, lietanie pomocou uší a možno aj iné malé detaily sú v tomto filme priam stereotypné nezmysly a vytvorené mýty pre deti, no ako také je to krásne, je to rozprávka, ktorú som mal už vo forme knižky ako dieťa a veľmi sa mi páčila. Animácia je taká tá stará škola, dosť príjemné pre oči. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je na světě a je to bombový. Takhle to vypadá když vše vyjde na výbornou. Tenhle film má všechno skvělé. Animace je opět úžasná. Děj je skvělý a hodně emotivní. Je v tomto filmu opravdu vidět jak se projevuje šikana a jak se chovat k někomu když je jiný. Jediné mínus je že film je moc krátký a některým věcem se nevěnujeme tolik. Dumbo je opravdu výborný a dávám mu 96% (5 hvězd z 5). ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Klasický disneyovský standard, prostinký až blboučký doják, roztomilý k sežrání. Emocionálně zasáhne spíš menší citlivější děti (a určitě i dospělé, co u toho kdysi coby mrňata buleli – já to štěstí neměl). I tak ale stojí za vidění, už jen kvůli kultovní sekvenci s růžovými slony; čtvrtá hvězdička je za ni. — P.S.: Nemůžu se rozhodnout, co je větší zlo, jestli český pěvecký dabing nebo kombinace velkého plátna a Disney View (optické rozšíření formátu 4:3 na 16:9 přidáním postranních barevných pruhů s dekorativními ornamenty, samozřejmě splácanými na počítači; v těsném sousedství ruční animace ze 40. let opravdu výtvarná chuťovka), v které byl Dumbo k vidění na zlínském filmovém festivalu. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)
  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama