Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

dANo 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď sa na filmové plátno dostávali hlavne klasické rozprávky ako Snehulienka, či tradične obľúbené detské postavy ako Mickey Mouse, Winney the Pooh a pod., sa Disney štúdio rozhodlo sfilmovať málo známu a už vôbec nie knižne populárnu predlohu o ušatom sloníkovi Dumbovi... a spravilo proste geniálny ťah! Tento animovaný celovečerný film je skvelý po obsahovej, hudobnej či vizuálnej stránke. A ten príbeh, akokoľvek miestami dosť drsný, musí chytiť diváka za srdce. A nedá mi ešte nespomenúť halucinogennú scénu, ktorou sa tento film preslávil medzi dospelými - je proste fantastická (resp. fantasmagorická:). ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si doplnil mezery v základním vzdělání. To, že děti nosí čápi, už samozřejmě dávno vím díky sexuální výchově ve škole, ale teprve díky tomuto filmu jsem se dozvěděl, že stejnou službu činí i ostatním zvířatům. Takže tajemství zrození mám zmáknuté na jedničku, zbývá už jen vyřešit podružné problémy, jako třeba kam ti čápi na ty mláďata chodí a jestli nosí i sami sobě čápata? Nebo jim je na oplátku přináší třeba kos nebo vrabec? Jinak na můj vkus trochu moc krutý film, slůněte a jeho maminky mi bylo imrvére líto, což nezachránil ani relativně šťastný konec, neb trval jen krátce. Výbornou scénou je stavění stanu, kde dělníci zpívají, že nic jiného neumí a budou tuhle práci dělat pořád... z toho mrazí. Parádně mě naštval uživatel Illioplius, ten geniální postřeh s chobotem a hrochem jsem se chystal napsat taky! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože jednoduchoučká sentimentální pohádka často lyricky, beze slov líčí chod cirkusu (který zvířata sama pomáhají stavět, žádné úpění pod bičem drezéra) a vpřed se neposunuje jinak než písničkami / muzikálovými čísly (s dokonale sladěnou hudbou s pohyby), zásadní myšlenky zesměšňované, opovrhované "jinakosti" a rodičovské lásky zůstávají pevným, zřetelným základem. Dokáže být temná až krutá, navíc si dovolí věci, které by dnes už neprošly (slůně se omylem opije a zažije řádně psychedelický trip s tančícími růžovými slony). Nejenom z této pasáže čiší okouzlení tvůrců (obdivuhodnou a nestárnoucí ruční) animací, u níž fantazie nezná hranic. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

"...Růžoví sloni jdou..." Nezapomenutelná pohádka, která překonala generace filmu a i dnes je stále koukatelná. Jako malý jsem měl příběhy létajícího slona Dumba moc rád a ani v dnešní době mě to nezklamalo. Mimochodem, ve scéně kde se staví cirkus lze vypozorovat lehce rasistický podtext a za další; principál je celou dobu běloch, dokud ovšem šéfuje situaci. Jakmile totiž dostane výprask od paní Jumbové, na tuto scénu se promění v černého principála. Těžko říct, jak to bylo tenkrát zamýšleno. Každopádně film z roku 1941, který baví děti po celém světě i v roce 2014... tomu říkám úspěch. Za mě možná trochu nadhodnocených pět hvězd, ale nostalgie tu dělá opravdu hodně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jde videt, ze si tvurci s animaci moc hlavu nelamali. Dumbo ma snad v kazdem zaberu jinak velke usi. Film jsem videl dabovany, tak jsem bohuzel nemel moznost ocenit pisnicky. Nemam rad cirkusy a toto prostredi me irituje jak ve skutecnosti, tak ve filmu. Dumbovych vidin ruzovych slonu jsem si ale uzil, neskutecna jizda, ktera by stacila na celovecerni film:-)! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (14)

  • Jedná se o jediný animovaný film studia Disney s hlavním hrdinou, který ve filmu nepromluví jediné slovo. (Mr.Hudson)
  • Patrí medzi najlacnejšie a najrýchlejšie produkované diela: animátori využili neprítomnosť „maximalistického“ šéfa, ktorý bol na služobnej ceste. (Hystory)
  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama