Reklama

Reklama

Gemma Bovery

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Martin se víceméně dobrovolně vzdal pařížských radovánek intelektuála, aby v normandské vesničce převzal rodinné pekařství. Z jeho mladistvých ambicí mu zbyla bujná fantazie a láska k literárním klasikům, hlavně ke Gustavu Flaubertovi. Když se do vedlejšího domu přestěhuje anglický pár se silně povědomými jmény, je z toho Martin celý pryč. Nejenže se noví sousedé jmenují Gemma a Charles Bovery, ale i jejich chování jakoby vycházelo ze slavného Flaubertova románu. V Martinovi celá situace probudí dřímajícího umělce a najednou mu nestačí vytvářet jen bochníky chleba, ale chce vytvářet celé lidské osudy. Krásná Gemma však Flauberta nečetla a rozhodně nemá v úmyslu si nechat jakkoli zasahovat do života... (Festival francouzského filmu)

(více)

Diskuze

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

sandokan555

Budeme si muset počkat, až si filmu všimne některá z televizí. Na Festivalu francouzského filmu 2014 získal cenu českých kritiků.

sandokan555

sandokan555 (hodnocení, recenze)

takze anglicke titulky su k francuzkej verzii :D

cestiny ani slovenciny sa asi nikdy nedockame ...

na příspěvěk reagoval RizekCRF

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Konečně jsem si mohl vychutnat poetiku monologů a dialogů slovo od slova díky plnému ruskému dabingu, a konečně film pochopil v celé jeho kráse včetně závěru, který je opravdu vymazlený. Tři muži milující tutéž ženu se nepřímo postarají o její smrt. Měním hodnocení na 5*

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Tak jsem to konečně shlédl, ale vše v originále a bez titulků. Francouzsky umím akorát Dobrý den, Nashledanou a Děkuji, takže jsem pouze hádal. Závěr se mi rozluštit nepodařilo. Bez titulků to nedám. Příčinu jsem pochopil, ale mechanismus podání už ne.

DVD na Amazonu se stále drží na příšerných 30 librách a nechce zlevnit. Až se to jednou stane, zakoupím a s titulky shlédnu ještě jednou. Teď jsem rád, že se mi film podařilo najít a uvidět alespoň tak. Česká distribuce ho asi nečeká.

Doufám, že si poetiku francouzského podání řádně vychutnám, až tomu budu také rozumět.

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

_marduk_

Kvůli tomu se filmu se francouzštinu intenzivně učila a naučila, což dokázala i při jednom z interview, které jsem viděl. No, posuď sám zde.

na příspěvěk reagoval _marduk_

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Po vřelém přijetí tohoto filmu na festivalu v Torontu se bude Gaumont snažit protlačil jej do soutěže o Oscara za cizojazyčný film.

Uživatel RizekCRF smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama