Reklama

Reklama

Ve jménu syna

(festivalový název)
  • Francie Au nom du fils (více)
Trailer

Obsahy(1)

Víře oddaná Elisabeth je moderátorkou katolického rádia. Poté, co jejím životem otřese rodinná tragédie, nalezne v sobě sílu čelit realitě způsobem, o kterém neměla ani tušení. Film, který diváky vyburcuje z pohodlných sedaček kinosálu, je absurdním a černým humorem prošpikovaným dílem, kritizujícím pokrytectví katolické církve. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Náboženská satira? To znelo viac než dobre, a spočiatku sa mi to naozaj veľmi pozdávalo, akurát že po tom samovražednom zlome sa to celé ocitlo viacmenej v pomstychtivom vývoji deju, a tam sa to začalo topiť vo vražednej monotónnosti. Ale aspoň v tej prvej polhodinke to bola skvelá narážka na kresťanské učenie plné alibizmu. Inými slovami, za všetko dobré môže Boh, a za všetko zlé tzv. "slobodná vôľa" ľudí. Tých scénok z rozhlasovej relácie by som určite uvítal aj viac, namiesto celého toho vražedného zvratu. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velká zábava. První katolický western - the (wo)man is in the town. Tenhle film je moc fajn díky motivu nepatřičnosti, který tu všude prochází: věřící decentní otec členem (s nedospělým synem!) superfanatické katolické bojůvky; akce ústřední postavy - nebudu prozrazovat, všechny postavy oděné v černém, změna žánru filmu, atd. . Je pravda, že nepatřičnost je často znakem špatných filmů, tady to ale funguje náramně. Takový filmový Captain Beefheart. A to nejlepší, co jsem na MFF KV 2013 viděl. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh zaryté křesťanky Elizsabeth, která po tragické smrti syna a manžela zaměří svoji pozornost (resp. manželovu pistoli) na kněží, kteří mají co do činění se zneužíváním malých ratolestí. Téma je to po čertech zajímavé, ale velmi mě zklamalo zpracování a upřímně, celkový dojem je nijaký. Film se jednou tváří jako "vážná věc" a pak se zvrtne na "Tarantinovskou akční jízdu" a takle se to různě střídá. Vůbec mi ten model nesedl. Každopádně ta inspirace Tarantinem mi občas přišla okatá, kór v pár scénách, kde dokonce zazněla i podobně laděná hudba ala něco na způsob kapely Tito & Tarantula. Tohle jsou ovšem maličkosti na kterých mi moc nesejde, spíš si myslím, že by to šlo udělat o dost líp, aby výsledek víc zapůsobil. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film MFF KV 2013 z toho, co jsem měla možnost vidět. Nečekaná jízda, pravda, nebylo to úplně asi sousto pro vážné intelektuály a pisatele složitých filosofických recenzí...Byla to poměrně slušná akční jízda s ženskou postavou v hlavní roli. Po čase jsem se začala bát, co přijde dalšího, jestli to můj žaludek ještě snese - no a snesl. A já se na film ráda podívám ještě jednou, bude-li příležitost, protože tohle pro mne bylo opravdu grandiózní překvapení. To je tak, když člověk očekává nudu a nevýraznost. ()

cineman 

všechny recenze uživatele

Církevní pedofilie léčená humornou a trochu nečekanou cestou pomsty. Režisér si vybral pro diváky smích na místo slz a krev na místo pár facek. Svým podáním nenabízí rozřešení ožehavého tématu morálních úpadků a excesů v katolické církvi, ale jednu z možných lidských reakcí na takové události v rodině v podání skvěle zahrané matky ukazuje vcelku expresivně. ()

Galerie (15)

Související novinky

CINEBENELUX 2014

CINEBENELUX 2014

13.05.2014

Od pátku 16. května do neděle 18. května se ve Veselí nad Moravou uskuteční již druhý ročník nekomerční filmové přehlídky CineBenelux, jež navazuje na tradici filmových seminářů, která započala v 90.… (více)

Reklama

Reklama