Reklama

Reklama

Max Payne - Česká verze

(amatérský film)
Krátkometrážní / Akční / Komedie
Česko, 2011, 8 min

Režie:

Petr Brunner

Obsahy(1)

Česká amatérská parodie neboli předělávka slavné hry Max Payne.
(ČSFD)

Recenze (39)

movieband 

všechny recenze uživatele

Šílenost nejšílenější aneb jak to vypadá, když si amatérští filmaři z Česka, vemou do rukou kameru a vezmou si na paškál zrovna jednu z nejslavnějších her na světě. Max Payne vypadá jak Oldřich Navrátil a bossové jsou fakt tvrďáci každým coulem. Největší fail nastal na konci, kdy SPOILER vzal tu flašku piva Staropramenu a na bedně od piv byla značka Budwaiseru.KONEC SPOILERU. Jinak na to, že je to amatérský film je to vcelku pěkně natočené. Jak vyvražďovačky, tak kamera. Pěkné. 68% (ke shlédnuté zde: http://www.youtube.com/watch?v=_WPtZjqyy4Q) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chápu nadsázku i záměr. Oceňuju nastudování filmovýho střihů, prolínaček a slušné efekty., Ale z hlediska castingu, voiceoveru a uvěřitelnosti je to brutální amatérština v nepozitivní rovině, která nemůže reálné filmové tvorbě konkurovat (a ani té nízkorozpočtové) a nechytá se ani na zahraniční scénku amatérských filmečků (viz adrenalinové Croft, stylové Predator: Dark Ages nebo obstojné Resident Evil: First Hour). Český Max Payne je to "jen" milá hra malých chlapců, kteří si zkouší dospělé věci. K tomu, aby to šlo brát aspoň trochu vážně, se to má stejně daleko, jako když se porovnává skutečný sex s pouhou onanií. ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jste ve dvaceti až jednadvaceti letech dělali vy, ale Petr Brunner aliaz Bender natočil tenhle film. Hlavní postavu ztvárnil jeho otec a klobouk dolů, ten vizuál je fest vymazlenej. Jasně, možná by se dalo hodně vyčíst. nejvíc asi jisté herecké pokusy (nikoliv však Maxe Paynea - toho určitě ne) a případně fakt směšné kostýmy. Šátek přes ksicht působí stejně stupidně jako kdokoliv v maskáčích... Jenže to zase zachraňuje ten vizuál. Líbí se mi detail, že některé hlášky se objevují jako nápisy. Hodně originální inspirace hrou. Bullet time zafunguje několikrát naprosto vzorově a při vstupu do budovy mi naskočila husina. Jsou to celkem dlouhé záběry a musel být masakr to natáčet... Nejen za snahu, ale i za výsledek, který jsem viděl už minimálně dvacetkrát a teď (hned) si ho jdu pustit znovu, dávám 5*. ()

sefinko 

všechny recenze uživatele

na amatérsky počin vynikajúci krátky film, vidím že režisér a kdohovie čo všetko (Petr B.) do toho dal všetko, vynikajúci scenár, prostredie, najmä herci pochádzajúci z Česko-Slovenskej YouTube komunity, a na záver parádne efekty. Buldog v roli Maxa Paynea je vtipná a zároveň aj nebezpečne drsná postava, ideálny výber. Mínus dávam len za to že to má fakt len osem minút a za dlhé čakanie na druhú časť, na ktorú sa mimochodom nesmierne teším. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nesdílím entusiasmus svých kolegů komentátorů. Z hlediska amatérské filmařiny nacházím jeden moribundus za druhým, tím spíš, že potenciál ten počin má. Zkrátka škoda, že si s tím chlapci nedali více práce a takříkajíc to nevyladili do in extremo. Podobných hihiparodií s pivem, pšouky, hulením, pičovinkami je na YT tři prdele. ()

Zajímavosti (1)

  • Jeden z hlavních vojáků zemře po přímém zásahu střelou do obličeje. Před koncem se zde však objevuje ještě jednou jako řidič auta. (PK Ivanhoe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno