Reklama

Reklama

Top Gear: US Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

V tomto špeciáli sa Jeremy, Richard a James pokúsia zistiť, či je lacnejšie si na poznávanie Spojených štátov počas jedného týždňa kúpiť ojazdené auto v hodnote 1000 dolárov alebo si auto požičať? Po prezretí niekoľkých najmizernejších autobazárov v Miami si nakoniec traja páni vyberú svoje autá. Jeremy Clarkson ako zvyčajne vsadí na silu a obstará si Chevrolet Camaro RS z roku 1991. Richard Hammond vezme klasiku pre Americký juh Dodge Ram 150 pickup taktiež z roku 1991 a James May zvolí americké špecifikum - obrovský Cadillac Brougham z roku 1989. Úloha znie: prejsť v týchto vykopávkach trasu z Miami do New Orleans a v cieli svoje auto predať za čo najvýhodnejšiu sumu. (Patrik200s)

(více)

Recenze (27)

Lisiana 

všechny recenze uživatele

,,Dnes večer si James oblékne pruhovaný svetr, Richard pozdraví pána a já uteču od tabule...'' Miluju hlášky těhle borců, jejich suchý humor a chemii mezi nimi. A úplně nejvíc jejich experiment s auty popsanými pro jižanskou Alabamu absolutně nepřijatelnými nápisy, typu,,Hillary for President" či ,,Man-Love Rules, OK?" U mne vedle Olympijského a neuvěřitelně a extrémně ujetého Vietnamského nejlepší speciál. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bože, to není možný, jaký jsou v Americe fanatici s vymydlenejma mozkama. Koukám, Alabamě je lepší se vyhejbat, to prostě nedávám, čeho jsou schopný... Ale jinak samozřejmě pecka, hlavně shánění aut, to stálo za to. A pak taky hledání večeře na silnici a samozřejmě kráva na kapotě. Další smršť obvyklých naschválů (větrák pro Hammonda, zničení Mayova auta). Nesmí vás zabít, ale když zabijou druhého, dostanete body navíc. 100%. ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Ten americký speciál byl teda hustej, vlastně na každém speciálu se najde něco speciálního, ale takový burani v Americe, to svět neviděl. A taky asi žiju na jiný planetě, protože si myslím, že by se u nás dalo sehnat auto do 1000 dolarů, sice nějakou šunku, ale bylo by to rychlejší než ve čtvrtích na Floridě, kde každýho druhýho odprásknou. No a ta kráva na autě, to bylo drsný. Myslím, že jsem to viděla i jiném speciálu, myslím, že to bylo v Patagonii. Jo a jedna super hláška od Jeremyho, když projeli Alabamou: "Nemají žádný smysl pro ironii. Začínám opravdu věřit tomu, že někde hluboko v Americe lidi pořád obcujou se zeleninou." A taky nesmyslná žaloba kvůli darovanému autu, že bylo o pár let starší než se tvrdilo. Tam v Emérice je možný všechno. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tento speciál mám opravdu moc ráda. Nejen kvůli tomu, že je úplně první - pokud samozřejmě nepočítáme Olympijský speciál, který se ředí do trošku jiné skupiny speciálů, a proto že je opravdu hodně vtipný, ale taky proto, že je opravdu docela dost drsný. Opravdu kluky obdivuju, že onu situaci v Alabamě zvládli tak jak zvládli, a podle mého, je docela dobře, že to ukázali, Ameriku ve svém pravém světle, žádný Americký sen, který i v dnešní době má před očima spousty lidí. Každopádně nejde jen o Alabamu, celkově si myslím, že to byl asi nejdrsnější speciál, nebo jeden z nejdrsnějších ... Každopádně musím naprosto souhlasit s Jeremyho závěrečnou 'bombou na konec', opravdu nejezděte do Ameriky ... Jde vidět, jak zfanatizovaný národ to je a to nikdy nevěstí nic dobrého ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pak nás napadlo, že May, který už spal, by měl taky zažít výhody jízdy v autě bez funkční klimatizace." Škodolibosti se v Top Gearu meze nekladou a v USA mě to hodně bavilo. Zejména v Alabamě, kde domorodci patrně ještě obcují se zeleninou a pár "neškodných" nápisů o demokratických bisexuálech na Nascaru je dokáže přivést k nepříčetnosti. To prostě bylo zábavné, stejně jako kulinářská příprava veverky nebo možnost nechat se zažalovat za darované auto. To je snad možné jen v zemi, kde právníci žijí svůj americký sen. ()

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích jsou moderátoři uvedeni jako Cletus Clarkson, Earl Hammond Jr., Ellie May May, a Roscoe P. Stig, zatímco křestní jména členů štábu jsou změněna na Billy Bob. Jedná se o narážku na jména zdejších „vidláků“. (NiaWolf)
  • Nápad s mrtvou krávou měl Jeremy přímo během natáčení. Během několika hodin telefonátu se produkčnímu týmu opravdu podařilo sehnat mrtvou krávu, kterou Jeremy pak vítězoslavně přivezl na střeše svého auta. (NiaWolf)
  • Moderátoři dostali předem seznam slov, která mohou svým kolegům namalovat na auta při průjezdu jižními státy, aby je místní chtěli „zabít“. (NiaWolf)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno