Reklama

Reklama

White Settlers

Horor / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2014, 79 min

Obsahy(1)

Ed a Sarah sú mladý manželský pár, ktorý sa rozhodol presťahovať z rušného Londýna na škótsky vidiek. Bohužiaľ, ich vysnené predstavy o pokojnom živote mimo mestskú civilizáciu pominú hneď v prvú noc. K dverám nového príbytku prichádza nečakaná návšteva, ktorá razom mení pokojnú atmosféru v krutý boj o život. (*CARNIFEX*)

Recenze (25)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vo všetkých ohľadoch tuctový home invasion, s akými sa v posledných rokoch roztrhlo vrece. Na rozdiel od iných subžánroviek, tu som konanie záporákov najmä v závere akosi nepochopil a ani si s ním nehodlám lámať hlavu. Inak, zveriť tak nepríjemnej držke, akou je Pollyanna McIntosh, známa ako kanibalka z The Woman či líderka smetiskovej komunity zo seriálu Walking Dead ústrednú kladnú rolu je asi také šialenstvo, ako obsadiť Michaela Berrymana do Labutieho jazera. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý pár sa presťahuje na odľahlú škótsku farmu, no hneď v prvú noc začnú problémy a ukazuje sa, že si tu niekto na nich prišiel posvietiť. Nebola to našťastie taká blbosť, akú naznačoval jeden z posterov filmu - pateticky vykrádajúci Eden Lake, čo sa ale dalo čakať aj pre účasť Pollyanny McIntosh, ktorá (zatiaľ) zlý horor nemala. Tematicky je to taká home invasion naháňačka, pripomínajúca okrem spomínaného "Eden Lake" napr. známy francúzsky "Ils", od oboch je však výrazne slabšia a opatrnejšia, hlavne čo sa týka brutality a teroru. Až mi to pripadalo ako taký jemnejší, ženský chiller, ktorý stavia skôr na napínavých naháňačkách a nočnej atmosfére. Čo tiež nie je zlé, obzvlášť keď to je slušne natočené aj odohraté a zasadené do veľmi príjemného škótskeho prostredia. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Koho nepřestaly bavit "invazovky do domu" a neurazily ho kousky jako Torment či Home Sweet Home, vedle nešlápne ani s touhle britskou novinkou. Všechno je tu přesně tak, jak zákon žánru káže; tudíž mladý pár ve svém domě + skupina maskovaných vetřelců = nabouraná idylka. Následují povinné schovávačky po domě a naháněčky v okolním lese. Klasika. Sympatické ale je, že hrdinka se neštítí protivníka řádně dorazit, a úplný závěr má pak celkem překvapivé rozuzlení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono být Anglán a stěhovat se do Skotska zase nemusí být tak úplně na bednu, jak se zdá. Teda pokud narazíte na fandy Rangers. Jenže místní chlapci evidentně stranili Celticu a podle toho se k docela sympatické manželské dvojici chovali. Mix home invasion a lesních naháněček, který se zarytě drží žánrových pravidel, ale zase ne tak úzkostlivě, aby diváka otrávil. Vedle herců a solidního napětí je příjemná i stopáž, takže i když je White Settlers filmem, na který do zítřka zapomenu, jsem relativně spokojen. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár sa nasťahuje do osamelého domu. Hneď v prvú noc ich ale začnú terorizovať návštevníci v maskách a pár musí bojovať o život. - Home Invasion je jeden z mojich najoblúbenejších subžánrov a toto bola zrejme prvá Home Invasion z VB, ktorú som videl. Horory z VB velmi nemusím, ale tento bol výnimkou. Osamelá farma vytvorila ideálnu atmosféru, útočníci mali skvelé masky, bola prerezaná achilovka, takže si film neustále držal moju pozornosť. Hudba bola velmi dobrá počas celého filmu. Záverečné rozuzlenie a dôvod invázie ma tiež milo prekvapili. Z Pollyanny McIntosh sa stáva britská Scream Queen, a aj keď nieje nejaká nádherná, celkom som si ju oblúbil. + herečka z Let Us Prey ()

Zajímavosti (1)

  • Šál, ktorý sa vo filme niekoľkokrát objaví, patrí anglickému klubu Arsenal Londýn. (Marceloo)

Reklama

Reklama