Reklama

Reklama

Nebeští váleční hrdinové

(seriál)
  • Česko Letecká esa (více)

Obsahy(1)

Epizoda 1 (Vítězství letounu Spitfire): Seznámíte se s Georgem Beurlingem, zkušeným stíhačem, jehož jedinečné střelecké mistrovství pomohlo zachránit strategicky důležitou Maltu.

Epizoda 2 (Bitva o Británii): Uvidíte fascinující příběh o Douglasu Baderovi, jenž navzdory ztrátě obou nohou překonal překážky a stal se nejoslavovanějším hrdinou Británie.

Epizoda 3 (Totální válka): Podíváte se na kontroverzní vojenskou taktiku, která z měst učinila legitimní cíle, a seznámíte se s těmi, kdo podle ní museli postupovat.

Epizoda 4 (Černí piloti): Ustavením pilotního bojového programu pouze pro černochy pozměnil prezident Roosevelt směr americké historie.

Epizoda 5 (Letecká bitva nad Vietnamem): Uvidíte pokusy amerického letectva o porážku vietnamských letounů MiG-21 a seznámíte se s organizátorem operace BOLO, plukovníkem Robinem Oldsem.

Epizoda 6 (Hon na nacisty): Uvidíte fascinující příběh o tom, jak se Francis Gabby Gabreski, syn polských emigrantů, stal za 2. světové války nejlepším americkým letcem. (National Geographic)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Volodimir2 Jiné
17.08.2020
st3f0o Jiné
04.05.2016

Reklama

Reklama