Reklama

Reklama

Nebeští váleční hrdinové

(seriál)
  • Česko Letecká esa (více)

Obsahy(1)

Epizoda 1 (Vítězství letounu Spitfire): Seznámíte se s Georgem Beurlingem, zkušeným stíhačem, jehož jedinečné střelecké mistrovství pomohlo zachránit strategicky důležitou Maltu.

Epizoda 2 (Bitva o Británii): Uvidíte fascinující příběh o Douglasu Baderovi, jenž navzdory ztrátě obou nohou překonal překážky a stal se nejoslavovanějším hrdinou Británie.

Epizoda 3 (Totální válka): Podíváte se na kontroverzní vojenskou taktiku, která z měst učinila legitimní cíle, a seznámíte se s těmi, kdo podle ní museli postupovat.

Epizoda 4 (Černí piloti): Ustavením pilotního bojového programu pouze pro černochy pozměnil prezident Roosevelt směr americké historie.

Epizoda 5 (Letecká bitva nad Vietnamem): Uvidíte pokusy amerického letectva o porážku vietnamských letounů MiG-21 a seznámíte se s organizátorem operace BOLO, plukovníkem Robinem Oldsem.

Epizoda 6 (Hon na nacisty): Uvidíte fascinující příběh o tom, jak se Francis Gabby Gabreski, syn polských emigrantů, stal za 2. světové války nejlepším americkým letcem. (National Geographic)

(více)

Galerie (7)

Reklama

Reklama