Reklama

Reklama

Labutí jezero

(divadelní záznam)
  • Francie Le Lac des Cygnes
Hudební
Francie, 2005, 141 min

Obsahy(1)

Slavný balet P. I. Čajkovského v choreografii a režii R. Nurejeva. Tančí A. Letestu, J. Martinéz, K. Paquette a baletní soubor Pařížské opery. Dirigent V. Pähn. Televizní režie F. Roussillon. Svoji choreografii Labutího jezera vytvořil Rudolf Nurejev pro baletní soubor Pařížské opery v roce 1984, když zde byl uměleckým šéfem. Vycházel přitom z klasické verze Maria Petipy a Lva Ivanova, kteří vytvořili původní choreografii, která dílo proslavila, ale vtiskl jí svoji představu o nesplnitelnosti snu a čisté lidské touhy. V hlavních rolích uvidíte hvězdy Pařížské opery Agnes Letestu, José Martineze a Karla Paquetta. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

CarlCarlson 

všechny recenze uživatele

Za celou dobu představení jsem si všiml jen dvou malých chyb, které byly dobře zahrány a šlo si jich lehce nevšimnout (názor tanečníka). Pro mě perfektně technicky a choreograficky zvládnuto. Mohl bych si sice říci, že Martinéz/Siegfried by mohl sympatičtěji hrát, počet baletek by mohl být menší, aby se dal prostor na více komplikovanějších figur, pasáží jen s muži mohlo býti méně... Celkové pojetí Labutího jezera se mi líbí o trochu více od Rusů, ale to mi neurčuje, že bych měl tomuto představení něco vytknout. Nádhera... ()

Autogram

všechny recenze uživatele

Maximálne hodnotenie dať nedokážem a iné dať nemôžem, pretože také dokonalé predstavenie by si ho zaslúžilo. Je to balet a ako neznalec som nerozumel deju, iba ho vzdialene tušil, takže môj zážitok bol obmedzený. Preto hodnotiť nemôžem, ale vidieť som to chcel a čo iné si vybrať na začiatok. Zistil som aspoň, že balet nebude pre mňa. ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Technicky dokonalé, a přitom s duší a spoustou emocí. Zajímavá kamera, např. prostřihy na detaily rukou. Krásné, a přitom neokázalé kostýmy (kde vzali ten materiál, že se ty sukénky doslova vznášely jako v animovaném filmu?). Dvě a půl hodiny uteklo jako voda a všechno korunoval závěr - ten byl opravdu strhující. ()

hany83 

všechny recenze uživatele

Mám jen drobné připomínky, např. výraz Odylie mi přišel hodně křečovitý, tragika Odetty šla Letestu mnohem líp, konec byl opět tragický a mně prostě nikdo nevymluví, že podle HUDBY MUSÍ příběh končit šťastně! Jako např. ve verzi uváděné v ND (k choreografii Kennetha Greve/a mám výhrady, ale konec se mu prostě povedl). Jinak ale nádherně strávený čas u televize! ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Nevzpomínám si, že bych kdy v životě sledovala balet, netušila jsem, co na něm lidé vlastně vidí. Včera jsem zůstala jak opařená a hltala dokonalé a synchronní pohyby labutí, které vypadaly jako počítačová animace. Princovy námluvy v ruském stylu (kostýmy), příchod černé labutě s Rudovousem, závěrečný smutný labutí tanec, to všechno bylo pro mě nové. Dnes už vím, proč lidé chodí na balet. Že to nemusí být proto, že jsou snobi. Balet vás totiž pohltí a cítíte se, jako byste byli vy tím princem, Rudovousem, krásnou labutí. Jako by ty dokonalé a s hudbou sladěné pohyby byly vaše. Tento zážitek byl pro mě nezapomenutelný. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama