Reklama

Reklama

Fed Up

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý, i když mám pocit, že moc útočný dokument o tom, že Amerika je tlustá a všimla si toho až po padesáti letech. Myslím, že tu ale může najít inspiraci v podstatě každý, kde se snaží zhubnout, protože díky globalizaci už tu jíme stejné šmejdy jako ti za Velkou louží. Rozhodně stojí za to se na tohle podívat. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument o obezitě a nadváze, která se stává epidemií nejen v Americe, ale i jinde ve světě včetně České republiky. Mapuje historii výzkumu, ukazuje na konkrétních dětech, jak se s ní snaží bojovat a jak se jim nedaří. Líní se mi, že jsou uvedeny vědecké důkazy, jsou zde rozhovory s odborníky i s některými potravinovými lobisty a na konci je uveden seznam společností, které odmítly rozhovor a natáčení. Jistě, rýpal by si mohl najít určité nedostatky, ale mi se dokument hodně líbil a doufám, že to u nás nedopadne jako v USA, kde se ve školních jídelnách podávají jídla z rychlých občerstvení a kde zelenina je téměř sprosté slovo... ()

Reklama

wick 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument...ne o Amících, ale faktech a o potravinářské mafii, která má skvělý marketing, využívá důvěřivosti a lhostejnosti odborníků na výživu, a korupce stejně v US jako tady. Zdejší komentáře o hloupých Američanech jsou zcela mimo, protože u nás je to úplně stejné, většinu Čechů je obézních, kupují daleko horší "zdravou Ramu" místo údajně nezdravého másla , kaloricky a množstvím cukru horší "přírodní" ochucenou minerálku místo koly a skočí na lep každé reklamě v televizi. Stačí se podívat lidem do nákupních košíků v chemických supermarketech. Ti, co tady kritizují dokument, ať se podívají nejdříve na svůj jídelníček a do svých ledniček. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Dokument trefně střílí na potravinářský průmysl. Ukazuje důsledky užívání cukrů a toho kolik toho zbytečně přijímáme. Seznámí nás s dětmi které trpí těžkou obezitou a celé to dávají za vinu potravinám. Ale především hlavní chybu neukáží a to jsou rodiče a lidi sami, kteří trpí absolutním nedostatkem pohybu a totální leností vč. kvalitní rodičovské výbavy donutit dítě k pohybu a zdravému způsobu života a stravování. Není to o průmyslu, ale o lidech samotných. Bohužel američani jsou v tomhle trošku jednoduší a chybí jim dostatek vlastní inteligence. Ovce kteří se řídí televizí a maximem. Každopádně kvalitně natočený i zpracovaný dokument který dokáže ukázat některá fakta která spoustu lidí přehlíží. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Náš profesor na vysokém říkal, že když jedete do USA tak první co vás udeří do očí jsou nápadně tlustí lidé. Tlustí policajti...Ale to není jediný důvod, proč jsou Amíci zbytku světa pro smích, jak třeba ukázaly oba díly Borata. Na pláži vám tam vynadají, že jste "nahoře bez", protože zbytky původních bílých obyvatel (když nepočítám ty "rudé" před nimi ) s protestantskou tradicí ještě dodržují tradice a večer v baru nad pláží tancuje nahá tanečnice u tyče. Dokument nejdříve popisuje neutěšený stav a pak "mluvící hlavy" navrhují řešení. Nyní se to trochu překlápí do druhého extrému, že vám na talíř dají kus mrkve. V lepším případě jogurty, brokolice a cizrna. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama