Reklama

Reklama

Princ

(TV film)

Obsahy(1)

Vzácný králík jménem Princ uhyne a soused má obavu, že skon zavinil jeho pes. Povídka z cyklu Bakaláři 1997. Námět tohoto anekdotického příběhu poslalo hned několik diváků. Dva sousedé – jeden pěstuje králíky, druhý má psa. Jednoho dne pes přinese sousedova vzácného a drahého králíka, majitel se zděsí, že ho zakousl jeho pes. Aby situaci zachránil, v noci umístí vycpaného králíka do králíkárny. Soused–králíkář se zděsí ještě víc, když v kotci uvidí svého králíka, který mezitím uhynul a on jej zakopal na nedalekém poli. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

raduna01 

všechny recenze uživatele

Princem je vzácný králík, který uhyne a soused má obavu, že uhynutí zavinil jeho pes. Ten mu totiž několikrát zahryznul slepici a když v tlamě přinese mrtvého králíka, soused dostane strach, aby ho nemusel hradit. Rychle ho s manželkou ve vaně opláchnou a dají zpět do králíkárny. Když to soused zjistí, málem omdlí, králík totiž uhynul přirozeně a zakopal si ho on sám. Jedna z těch lepších bakalářských povídek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak minimálně za tu pointu to stojí za tři hvězdy. A jakou si s tím dali práci. Ale nemůžu si pomoct, v jiném hereckém obsazení by ta povídka šla asi ještě výš. Možnosti Václava Sloupa se třeba reálně ukazují při hádce s Jaroslavou Obermaierovou, kde buď přehrává anebo chvílemi skoro netuší, co by měl říct. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já nevím, jak ty to tady přežiješ, až já tady nebudu !!" - "Proč přežiju ?? Tak když přežiju tebe.." ;) Kraťas pod psa !! Dost symbolicky ovšem, když za téma tvůrci vybrali nejlepšího přítele člověka.. Škoda parádní historky, s níž patlal Hanuš, jemuž nejspíš stojí hodinky, naložil jako vegetarián s tatarákem.. Špatný timing, nevyrovnané dialogy, když dobrá třetina z nich paradoxně zavání genialitou, a dost přepjaté herectví málem nezachrání ani výborný cynik Vašek Sloup či napůl výborná pointa.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama