Reklama

Reklama

Schůzky naslepo

(festivalový název)
  • Gruzie Brma paemnebi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film soustředěně buduje cestu s četnými nepředvídatelnostmi, po níž nechá kráčet svého hrdinu, starého mládence z Tbilisi. Nedovede ho k lásce, ale k laskavé velkorysosti vůči všem. Dílo, okouzlující svým poklidem, nabídne detailně propracované herectví, jednoduše přirozené a přitom důmyslné inscenování situací, které ještě dlouho doznívají v divákově mysli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Táto Gruzínska komédiea plná miestami smutno-smiešneho, miestami ľahko bizarného a miestami zvláštne dojemného humoru so skvelou kamerou, úžasnými lokáciami spustnutého Tbilisi a opusteného prímorského mestečka, s pomilovaniahodným lúzrom v hlavnej role, krásnymi, "exotickými" gruzínskymi ženami a zvláštnou pomalou poéziou stojí určite za vašu pozornosť. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíše drama s prvky komedie. Hlavní hrdina je čtyřicetiletý učitel, který bydlí u rodičů a snaží se seznámit s nějakou ženou. Do jedné takové se i zamiluje, ale jejího manžela propustí z vězení, což vede k sérii těžko předvídatelných událostí. Sympatický film si vyloženě neoslní, ale za pozornost stojí. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Režisér dle svých slov natočil depresivní příběh odlehčenou formou. Debata s režisérem po filmu byla fajn a zlepšila mi tak netradiční zážitek z průměrného filmu (Kviff 2014) ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Další karlovarská pecka. Film od kterého jsem nečekal zhola nic, je ukázkou kusu života ztroskotaného učitele, který se v jeho 40. letech snaží najít s nejlepším přítelem tu pravou lásku. Ať se snaží ale sebevíc, nevychází mu to a nakonec se zamiluje do své kolegyně v práci. Bohužel ta už má rodinu a i přes její náklonost k němu nedokáže opustit manžela a znepřátelit si své dítě, které miluje jen pravého tátu, ať je jaký je. Film je krásnou ukázkou, že minulost nejde obejít, zapomenout a už vůbec jí neutečete. Jediné co se dá dělat, je ji vyřešit. Bohužel to umí, ale jen velmi malá část lidí a tak se minulost neustále vrací a nervově sžírá nejednoho jedince. 100% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Smutné a laskavé komediodrama o stárnoucím učiteli a jeho hledání partnerky. Sympatické, ale trochu zdlouhavé. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Několik proč... a málo odpovědí. Nedotažené, jako by se to bálo vyvodit aspoň nějaký závěr. Pozitiva: hlavní hrdina ale dobře vystavěný nikam necílící melancholik a dobrák; gruzínská realita zase z jiného úhlu. ()

Reklama

Reklama