Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Redi 

všechny recenze uživatele

Není to bez chyb, scénáristé a zároveň režisér si občas asi pomysleli, že jsou diváci úplní idioti (např. příšery s vyvinutým sluchem jsou ve skutečnosti hluché jak poleno) nebo jen záměrně balancovali mezi hororovým béčkem a seriózním horor dramatem? To je fuk, zrovna jsem hledal něco, u čeho vypnu a budu jen hledět na zasněženou postapo krajinu s dobrou atmosférou, to jsem našel, dobře se bavil a nenudil od začátku do konce. Stopáž mi nepřišla nijak přepálená, jak je tady v komentářích často zmiňováno. Právě naopak, první cca polovina komornějšího survival rázu není vůbec na škodu a bez toho bych nemusel váhat mezi 3* a 4* a šel bez váhání níž. Jak píše kolega J*A*S*M o malé holce, tak je pravda, že mohla být po devíti letech zavřená v báraku s otcem trochu víc deprimovaná a ne furt vysmátá jak pětikačka, ale každý jsme jiní a třeba vzít v potaz, že ona neví o co všechno přišla a prvních několik let (dejme tomu 4roky) od svého narození si ani nepamatuje a najednou těch pět let už není tak moc, aby člověk přišel o zdravého ducha, když jinou realitu nezná. 'Ztracený Jack' docela překvapil, že se celou dobu netváří jak ten zpráskaný pes z ostrova a myslím, že to není jen tou maskou. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Opravdu průměrný, nízkorozpočtový hororový film, který má jen pár světlých momentů, díky kterým jsem si ho zapamatoval. A to navíc byly ještě odbočky v ději. Hlavní postavy nejsou nijak výrazné, zajímavé. Co se může jevit zajímavě (hlas neznámého zasvěcence v rádiu) je následně zazděn a již dále nevyužit. Snímek tak nastoluje možné originální kličky a nápady, které však trestuhodně nevyužívá a nechává ve vás otázky bez odpovědi. Takže ve výsledku mírné zklamání, neboť z toho šlo vytěžit předaleko víc. 60% ()

Reklama

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou som asi pol hodinu pred filmom hral hru The Last of Us (PS4). Neviem či sa scenárista inšpiroval tou hrou ale veľa veci bola až nápadne podobná. Preto začnem superlatívmi, takže: perfektný dej a atmosféra, výborné charaktery, herecký výkony a hlavne malej Lu (Quinn McColgan) boli dokonalé aaaaaale samozrejme vždy je tam nejaké to ale. Tentokrát sa mi nepáčila tá prehnaná počítačová grafika, ktorá bola miestami až amatérska. No celkový dojem bol viac než dobrý k čomu prispelo aj očakávané zakončenie. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku,jsem popravdě nevěděl co čekat.Neviděl jsem dopředu žádný trailer a přečetl si jen zdejší popis...Hlavní důvod snahy o shlédnutí byl asi jako u dosti jiných lidí Matthew Fox v hlavní roli.Jelikož mam rád Walking dead a všechny podobné filmy,kdy pár lidí žije ve světe bez dalších lidí,tak musím říct,že jsem s tímto kouskem spokojen.Teď to trochu rozvedu:Děj vás zavede do chvíle kdy svět postihla nějaká epidemii a lidi jsou evakuováni ,mj. i Matthew,jeho manželka,co čeká jejich dceru a nejlepší přítel Patrick.Střih.Posléze se děj soustředí na zarostlého Foxe jak bojuje o přežití ve světe zombie oblud a o jeho dceru se stará právě Patrick,protože ,sama žije v přesvědčení,že Patrick je její pravý otec.Než se vše vysvětlí ,tak nám film ukáže opuštěnou zasněženou krajinu,dobrou atmosféru a i zombie obludy,které byste opravdu nechtěli potkat na procházce.Pokud máte rádi apokalyptické filmy,zombie a dokážete se do této atmosféry ponořit tak jako já,tak budete spokojeni.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

španielske hororové mám skutočne rád. Keď ešte zabrdnú do zombie žánru tak mám istotu, že o zábavu mám postarané. V chladnej krajine neďalekej budúcnosti prežívajú tri odlišné postavy svoj život po zombie apokalypse. Všetci si samozrejme myslia, že "príšery" sú preč, lenže nie je to úplne tak. Tu prichádza film so skvelými zmutovanými zombiekmi, ktorý pre aspoň pre mňa posunuli "že vraj skomierajúci" žáner opäť raz ďalej. Skvelí herci, výborná atmosféra a samozrejme záverečná domová scéna. Na 5* to síce nie je, ale nemá to ďaleko ;) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama