Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělskou distribuci mám docela rád a už několikrát se stalo, že mě příjemně překvapila (viz první dva díly REC ). Navíc režisér Vivas už pro mě zas až tak velkou neznámou není a ani tentokrát mě vyloženě nezklamal. Zánik sice zapadl do šedého průměru filmů se zombie tématikou, ale nikterak jsem z něj nebyl zhnusený a dokonce jsem tu narazil i na několik momentů, které se mi docela líbili. Zajímavý začátek je však přerušen poněkud nudnější prostřední pasáží, která spíše než horor připomínala ponuré rodinné drama. Naštěstí tu byla alespoň pěkná krajina a občas došlo i na několik vzpomínkových scén, které alespoň částečně doplňovaly děj. Když už konečně došlo na akci, byl jsem docela překvapený (mile). Vylepšení nakažení nevypadali vůbec špatně a konečně se na scénu dostavila i slušná atmosféra. Některé situace sice byly dost kostrbaté a došlo i na nelogické kopance, ale Vivas dokázal ukočírovat své choutky a vše se nezvrhlo v nechutnou přehlídku žánrového klišé. Nemám totiž zrovna v oblibě neohrožené a nesmrtelné hrdiny s nekonečnými zásobníky. No a ani herci si nevedli zas až tak špatně. Takže pokud bych měl přejít ke konečnému ohodnocení, tak si tento evropský kousek zaslouží průměrné hodnocení zcela po právu. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť dojmu premárneného potenciálu. Mám rád filmy s kombináciou ľadová atmosféra-opustenosť-zombíci. Tu sa žiaľ darilo len tej atmosfére, tá bola veľmi dobrá. Chcelo to však zaujímavejší príbeh a viac hororových prvkov. Začalo to dobre, ale potom sa to dostalo do roviny nudnejšej vzťahovej drámy otec-dcéra, kde takmer všetky problémy vyvierali z prirodzenej detskej nevedomosti a zvedavosti. Navyše zombíci mi hrozne pripomínali podzemné príšerky z filmu Descent (2005) - biele, zubaté, vychrtlé a slepé. Koniec so sebou priniesol niečo málo dlho očakávanej akcie, čo určite potešilo, menej ale už samotné uzavretie príbehu, ktoré mi prišlo halabala odbité. Milovníci snežnej postapo atmosféry si prídu na svoje, ostatní budú sklamaní. 65/100 ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Nenávidím filmy o zoombie, infikovaných lidech měnících se ve zrůdy, o městech, které podléhají invazi, o rabování amerického Kauflandu. Kdo se sníží k režii něčeho takového, ten už je na samém dně své kariéry. Nenavratitelná ztráta času, ostuda španělské kinematografie, která si do filmu ještě navíc nacpe seriálem protekčního synka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda v Extinction jsem od prvního traileru vkládal naděje, kor když se jedná o režiséra výtečného Home Invasionu Secuestrados, který mu definitivně slušel více. Extinction je z 90% Drámou, pač hlavnímí tahouny filmu jsou herecké výkony, příběh, pomalé tempo a přepálená stopáž, což definitivně není mým šálkem kávy. Pochvalu si zaslouží vizuál se zvládnutým řemeslem a originální vzhled monster,ale hororových prvků zde bylo vskutku poskrovnu, především absence Gore zamrzí nejvíce a fakt, že jsem při filmu 3x usnul a koukal na něj 3 dny také na spokojenosti příliš nepřidá. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 2/10, Vizuál 6/10, Akce 1/10, Zábavnost 4/10. 55% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama