Reklama

Reklama

Xi you ji di yi bai ling yi hui zhi yue guang bao he

  • Hongkong 西遊記101回月光寶盒 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Opičí král urazí bohyni a chce s ní bojovat. Nezemře jen díky svému mistrovi, dlouhověkému mnichovi, který se za něj přimlouvá, ale oba dva jsou potrestáni. Dvě démonky v tělech krásných dívek chtějí opičího krále a dlouhověkého mnicha zabít a čekají na něj v poušti u banditů. Vše se ale zkomplikuje a začíná tak dlouhý a propletený příběh založený na čínské mytologii plný kouzel, lstí, fantastických postav, bojových umění a lásky. (Tamten)

(více)

Recenze (13)

molotov 

všechny recenze uživatele

Jak píše Idaho, tak triky jsou opravdu laciné, ale nejen tím mi film připomněl Červeného trpaslíka. Film (resp. seriál) není o tom mít co nejlepší výpravu a triky, ale pokud jde o komedii (což si myslím, že o odysea je především), tak jestli je vtipná. A to odysea opravdu je, na některých zatraceně vtipná. Například při hašení požárů v rozkroku nebo v závěru při cestování časem jsem mohl smíchy puknout. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Akce je ve filmech odjakživa spojena s exhibicionismem, krátkodobým úžasem a přímým oslovováním diváka, zatímco vyprávění s pojmy docela opačnými, s voyeurismem, dlouhodobým sledováním a neviditelným oslovováním diváka. Zvláštnost a unikum Chinese Odyssey, reprezentanta hongkongského Mo lei tau' humoru, kde nine doesn't follow eight, je daná radikálním překroucením vžitých schémat, neboť akci vystavuje jako příběh a příběh jako akci. Akce se tu řídí narativními principy a logikou, jsou to takové malé příběhy s cílem, kterého se musí dosáhnout, a konfliktem, který tomuto brání. V západní kinematografii se při akci bombarduje divákova mysl, tady se při ni odpočívá, protože mysl je bombardována - a paralyzována - ztřeštěným příběhem. Ten připomíná systém ve stavu turbulence nebo, preferujete-li méně abstraktní metafory, koncert dirigovaný intoxikovaným šimpanzem - je zmatený, plný paradoxů, obtížně analyzovatelný a nikdo si není moc jistý, proč vlastně vznikl. ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie s některými velmi originálními gagy, kdy Chowova banda hasí svého hořícího šéfa a kdy se Chow snaží zachránit svou milou pomocí něčeho jako stroj času. Prostě typická šílenost kterou v Hong Kongu umí výborně. Děj je spletitý ale přesto dává smysl a kupodivu je i příběh zajímavý a zábavný. Popravdě jsem čekal (poté, co jsem viděl God of Cockery) nějakou nezábavnou pitomost, ale byl jsem mile překvapen. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Komediální první polovina byla jasná výhra. Chow s chlupatými chodily, nebo s nasazovacími fousy, či mlátící hrozno prostě neměl chybu. Jeho humor mi hodně sedí. Druhá polovina už hrála na vážnější notu a dostala se ke slovu i zamotaná lovestory. Nicméně hezké fantasy prvky a dobře udělané zpracování udržely film stále na vysoké úrovni. Rozhodně stojí za vidění. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná prdel a to zejména v první polovině, která je naprosto uzemňující a na chodidlech chlupatej Stephen Chow tomu diktuje ďábelský tempo. V dalším průběhu to sice poleví, ale zase se na povrch dostane víc fantasy prvků a že bych se nějak míň bavil, o tom teda nic nevim. Prostě skvělá zábava, ve který jsem se v první polovině řezal smíchy a v tý druhý skvěle bavil a i docela nasmál. Už se těšim na part two ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama