Reklama

Reklama

Manny

Trailer 3
Dokumentární / Sportovní / Drama
USA / Filipíny, 2014, 106 min

Obsahy(1)

Manny je nejlepší filipínský boxer. Nepochází z bohaté rodiny, už jako malý chlapec se staral o rodinu a boxoval. Jeho silná vůle z něj udělala nejlepšího boxera, který neměl sobě rovného protivníka, a proto odjel do USA. Vyhrál několik titulů mistra světa v několika váhových kategoriích. Na Filipínách je pomalu polobůh. Když Manny boxuje, život na Filipínách se zastaví. (brodži)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (17)

Brano 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom legenda! Veľmi inšpiratívny a dojemný príbeh o jednom z najlepších boxerov všetkých čias – vo svojej nižšej váhovej kategórii. Z chudobného chlapca, ktorý nemal čo jesť sa stal šampión, ktorého obdivuje celý svet. Jediné mínus dávam zato, že dokument v polke na pár minút odbočil od svojej hlavnej dejovej línii a začal sa venovať peniazom. Začalo sa to točiť ohľadom jeho manažéra, účtovníka a pod. A práve tieto scény ma nebavili a nezaujímali a prišli mi celkom zbytočne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Takhle ma vypadat dokument, tento film ma vse, co od nej vyzaduji. Tedy, zajimavou postavu, chronologicky dej, ktery zacina uz v detstvi a konci v soucasnosti. K tomu samotne nazory hlavni postavy, tak nazory jeho nejblizsich, at uz ze soukromeho ci profesniho zivota. A pak, nejake to vyssi poslani a to "Pacman" splnuje beze zbytku. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je hezké občas vidět, že sport nemusí být pouhou továrnou na peníze, ale může i krásně spojovat lidi a utišovat spory. Manny posunul tento sport úplně mimo jeho tradiční hranice a stal se obrovskou ikonou a legendou. Na Filipínách snad i samotným polobohem. Úplně mě fascinovalo, kterak se dokázal vyrovnat s nastalou slávou a nezbláznit se z toho, a to zejména díky své silné víře v Boha, která v tomto případě dokonale posloužila svému účelu. Neskutečný přechod z totální bídy na úrovni hlady v ikonu celého boxerského světa. Neskutečný dříč a bojovník, který musí být inspirací pro každého, kdo tento dokument uvidí. Citlivé zpracování, kterému moc slušelo posloupné vyprávění, které se v tomto případě skvěle nabízelo a hodilo. Opravdu multitalentovaný Filipínec, který si umí život užívat plnými doušky, ale přitom nezapomíná na svůj původ ani na svůj národ a s pokorou a lidskostí sobě vlastní bojuje, protože je bojovník. Velmi dobré zpracování. Dokument mě vtáhl do děje na celou svoji přátelsky krátkou stopáž. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta .... Manny je borec. Do shlédnutí dokumentu jsem jen věděl, že jde o hodně slušnou mlátičku v nižších váhových kategoriích,ale vůbec jsem netušil, že jeho lidský příběh i profi kariéra jsou tak zajímavé a už vůbec jsem netušil, že jde až o takovou hvězdu, kdy její popularita v domovině mi přijde jako dosti nezdravá rovnající se kultu osobnosti. Myslel jsem si, že dokument o bratrech Kličkových nic v rámci sportovních dokumentů nepřekoná, ale uznávám, že toto mne celkem nahlodalo. Příjemný zážitek. Jsem zvědavý jestli nakonec k zápasu s americkým namachránkem dojde či nikoliv, pokud ano, tak se snad i svátečně na takový zápas podívám. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Box jako politika, politika jako box. Dobrá škola pro tribuna. :) A film? Čerpal z úžasného lidského příběhu, bylo by smutný, pokud by se nepovedl. Naštěstí se to nestalo a já jsem si musel opět přiznat, že nic pořádně nevím. Ale aspoň to vím. Příkladně o Mannym jsem slyšel poprvé ve svým bídným životě. Je to smutný, ale je to tak. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama