Reklama

Reklama

Vědecky prověřeno

(pořad)
  • Velká Británie Science Of Stupid
Ukázka z filmu
Dokumentární / Reality-TV
Velká Británie, 2014, 30 min

Obsahy(1)

Dozvíte se, kolika způsoby se lze ztrapnit, ublížit si či se ponížit při nejrůznějších činnostech. Tohle je pořad, který kombinuje vědu s nejbláznivějšími, nejpozoruhodnějšími a velmi bolestivými videi. Richard Hammond představí rozmanité druhy nehod, při kterých se jedinci snažili ukázat svou statečnost, a na těchto příkladech s použitím animace a zpomalených záběrů vysvětlí z vědeckého hlediska příčiny jejich selhání. Každý týden v pořadu uvidíte 50 až 60 klipů různých nehod, jak obyčejní lidé dělají neuvěřitelné chyby. Každý díl se bude zabývat několika tématy, jako jsou vzpírání, střílení ze zbraní nebo skákání přes auta. Situaci si zastavíte a detailně prohlídnete při analýze toho, co a proč bylo špatně. Richard Hammond vše osvětlí z hlediska fyziky, chemie a biologie. Soustředí se na jednotlivé detaily, které vedly k selhání. Zaměří se na všechno – váhu, objem, hybnost, spalování i to, jak funguje mozek. Kompletně vám osvětlí jednotlivá neštěstí. Tohle je Vědecky prověřeno. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (19)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Priklad toho, ze na National Geographic nejsou jen kvalitni porady a nechapu, ze ma tahle blbost tak vysoke hodnoceni. Z naproste vetsiny nudna a obycejna videa, kterych je na YT tisice, doplnena radoby vedecko-vtipnym vysvetlenim padu na drzku a podobnych skopicin na urovni fyziky prvniho stupne ZS a k tomu zcela nevtipny (suchy) Hammond, ktery ocividne fusuje do vseho a je zde na stejne "urovni" jako kdysi Eda Hrubes v "Nevahej a toc". Cely porad je pak podobny ceskemu "Stahovaku". Nuda. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Vďaka vedcom vznikol internet. V priestore internetu si vydobyl svoje postavenie JúTiub. V Jútiube našli degeneráti priestor na demonštráciu svojej retardácie. Pri konfrontácii s retardovaným degenerátom môže i ten lilipután z TopGíru vyzerať ako Ajnštajn. No i napriek jeho rušeniu moja fascinácia kokotizmom dostala naložené plnými priehrštiami. [MEGASPOJLER]: videotéka jedincov vhodných na povinnú kastráciu. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Ričrd Hemeroid si opět udělal výlet mimo auta, což mu opět moc nešlo. Po hodně slušných Technických souvislostech (2008) se vrhá na lidské tělo, jak si člověk sám může ublížit apod. Úplně nejvíc mi na tom vadí, že je to vizuálně dost děsivé, tak jako kdyby to dělali Amíci pro ty jejich tlusté masy na gaučích. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy pořadů mám rád. Domácí videa, která ukazujou tupé lidi při docela obyčejných věcech. A ta videa jsou samozřejmě vtipná. A Richard Hammond je, jako již tradičně, vtipný taky. A navíc je chytrý, takže může komentovat šaškárny těch tupých lidí. A teď vážně - po informační stránce je to překvapivě docela dost zajímavé a Hammond je král. Parádní pořad, u kterého vám nepřijde, že ztrácíte čas hloupostmi. 80%, po prvních pár dílech. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu mne to zklamalo. Nejvíce ze všeho to připomíná Neváhej a toč, jen s vědeckými vsuvkami. Hammond je dostatečně britsky suše vtipný, aby to celé pozvedl výš než Eda Hrubeš svůj pořad, ale často mi tam chyběly podstatnější vědecké informace, ne jenom načrtnuté zákony hybnosti, pohybu a setrvačnosti. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama