Reklama

Reklama

Láva

Krátkometrážní / Animovaný / Romantický
USA, 2015, 7 min

VOD (1)

Uprostřed Tichého oceánu touží opuštěný vulkanický ostrov Uku po lásce a společnici, jíž by mohl zpívat svou sentimentální a sladkou píseň. Obklopen obrovskými i maličkými stvořeními, osamělý vulkán už celou věčnost trpělivě čeká na svou spřízněnou duši. Poslouchá ale vůbec někdo Ukuovu nádhernou melodii? (HBO Europe)

Recenze (109)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Předfilm k pixarovskému zdařilému kousku Inside Out (V hlavě). Vcelku originální, leč na pixarovské podmínk obyčejný kraťas s líbivým hudebním doprovodem krásně znějícího ukulele. V sérii krátkých filmů od Pixaru se Láva nejspíše mezi ty nejlepší a vizuálně nejhezčí nezařadí, ale na druhou stranu vůbec neurazí. ()

Antarius 

všechny recenze uživatele

V neděli jsem si udělal výlet s přítelkyní do kina. Rozhodli jsme se zhlédnout film V hlavě, a to v retro kině v Zábřehu na Moravě. Po zakoupení lístků jsem se zeptal uvaděčky, cože to znamená minifilm Láva? Dostalo se mi odpovědi, že se jedná o krátkometrážní film, který je jakýmsi předúvodem a zároveň upoutávkou. Inu, proč ne. Když to začalo, vypadalo to, že to bude mít cosi společného s tropickými ostrovy a dvojicemi zvířat. Jakmile začalo hrát ukulele, hned se mi to líbilo. Ukulele je totiž hrozně roztomilý nástroj. A i když jsme se s přítelkyní prvnímu dojmu z vulkánu smáli, celý roztomilý, romantický příběh spojen s krásnou písní, nakonci jsem utěšoval dívčí pláč. Závěr? Stopadesát bodů z pěti. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Romantický a pohodový kraťas oplývající chytlavou hudbou a ještě chytlavější pozitivitou, která je nebezpečně nakažlivá. Samotný námět by fungoval asi o něco lépe v ještě o trošku kratším formátu, neboť po chvíli už nemá příliš co nabídnout, ale díky špičkovému audiovizuálnímu zpracování lze tento nedostatek přehlédnout a užívat si tuto poetickou jízdu, která dokáže obohatit mezilidské vztahy a znám páry, které si potvrzují lásku pomocí titulní písničky tohoto kraťasu, což jen dokazuje jeho povedenost. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný pixarovský předfilm, který je zde velmi podhodnocený. Podle komentářů hlavně od těch, kteří ho viděli přezpívaný do češtiny. Jak můžou někteří hodnotit písničku na základě její předabované verze, to mi hlava nebere. I v angličtině jsem si na ni musel chvíli zvykat, ale nakonec emoce v tomto krátkem filmu fungovaly jak měly. Přestože Lava nepatří k tomu nejlepšímu mezi kraťasy od Pixaru, byl to velmi příjemný předfilm, který mě správně naladil na vynikající hlavní číslo. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl, měl jsem strach že jsem s přítelkyní šel do jiného sálu než jsem měl. Naštěstí tato hovadina o ničem brzy skončila a konečně začalo to na co jsme se těšili. Myslím si že těch 7 minut se dalo využít smysluplněji než že tam skoro po celou dobu zpívá sopka. Animace je jako z dob krále klacka a vůbec to postrádá smysl to šoupnout před film V hlavě. Za mě jasnej palec dolů. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama