Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plzeň rád nemám a jejich rychlokvaškový fans ještě míň, to však ale není nijak zkreslujícím faktorem při posuzování tohoto pseudodokumentu od pochybného Jiřího Volka. Jediným odpustkem pro něj může být fakt, že ho do jiného kotle než do toho plzeňského nepustili, a tak druhý díl Kmenů vlastně není o žádných "hooligans", ale o prachsprostých plzeňských prasatech. ()

Reklama

Elephant13 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil, protože Hooligans jsou zajímavá komunita. Čekal jsem rozhovory. Nejaké vysvětlení proč to ti lidé dělají , něco z historie atd. ale dočkal jsem se jenom 26ti minut bezvýznamného materiálu, kde se člověk dívá na bandu ožralých prasat a v podstatě se tam nic neděje. Na konec hodili pár videí rvaček, aby to mohli nazívat Hooligans, jelikož celý film byl o ULTRAS! Pan Volek to neskutečně zprasil! Nejspíš to bude nejhorší díl Kmenů. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci zdravého rozumu jsem to ani nedokukal.. Volek si na začátku dal atmosférickyuměleckou chvilku aby předvedl, že umí zachytit hezký obraz a že není jeho vina, že se vám bude chtít z dalšího obsahu už jen a jen zvracet. Zatím (z toho co jsem viděl) první díl kmenů který opravdu vypovídá o dané subkultuře.. a výpověď je to vyčerpávající.. Osobně bych tady snad ani nic víc než tupost, mentální zaostalost, extrémní vulgárnost a nechutnost nečekal.. vejškrabek z absolutního dna žabích sraček..... Jako záznam je to dobrý a Volek zaslouží minimálně 4 stárs, že to ustál a hned první den s děsem v očích neutekl na psychiatrickou pohotovost.. Ten obsah je ale tak silná káva, že prostě reálně nemůžu hodnotit víc než jednou rudou... K tomu by mělo být varování ministerstva zdravotnictví jak na cigárkrabkách. ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že s tím není nic špatně, ale spíš naopak s českou diváckou obcí, která je naučená, že dokument, zvlášť ten co je ve večerních hodinách vysílaný na ČT2, jsou statické mluvící hlavy a z toho vychází mylný požadavek, že dobrý dokument je ten, po jehož zhlédnutí může divák říct: "Jsem se něco nového dozvěděl." Tedy dozvěděl jsem se hodně informací, tím pádem je to přínosný, rovná se dobrý. ___ Ten observační způsob je v tomhle případě naprosto pochopitelný. Zdejší nároky na osvětlující promluvy do kamery respondentů jsou mimo, celé zachycení téhle plzeňské epiky, je podle mě natolik vypovídající, že je jasný, že by ani nic kloudného z téhle svoloče ani nevzešlo. ___ Osobně nejlepší moment je, když dítě v autobuse tahají za vlasy. Velká pecka. Každopádně super Kmen a jako docela se těším na Třetí poločas. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama