Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Sehnat starou kameru (pro efekt...ať to vypadá jako něco uměleckého), zaplatit 5 babek bezdomovcům, humusákům a pokud se poštěstí, tak i deformovaným děckám nebo ještě lépe mentálně postiženým, "pronajmout" si předměstí poblíž smeťáku, ujistit se že není žádný scénář a že to bude úplně o hovně....tohle je přesný recept, jak vznikalo toto "něco"...jinými slovy: "Nejzbytečnějších 89 minut mého života." ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

ADHD poezie a óda na tvůrčí svobodu. Kočky, hurikány, Roy Orbison a králičí uši. Fragmentární vyprávění o situacích a motivech, které by se daly pojmenovat chronologicky jen těžko. Gummo je často o krutých a zlých věcech, ale skrz svou estetiku a obrovskou empatii, kterou ke svým nedokonalým postavám chová, zle ani krutě nikdy nevyznívá. Je to na první pohled bizarní film, jasně, ale ve skutečnosti je hlavně citlivý jako málokterý jiný. „Life is beautiful. Really, it is. Full of beauty and illusions. Life is great. Without it, you'd be dead.“ ()

Reklama

4ward 

všechny recenze uživatele

Harmony Korine vás nechá prožít vzpomínku, kterou jste neměli. Gummo naplňuje umělecké úsilí o zachycení momentu v čase, pohybu, emoce apod., především proto, že jde o improvizační hru, jejímž cílem je míchat (pravdu a lež, hudbu všech druhů, obrazové formáty, nebo např. střihové a zvukové postupy). Nesnaží se sdělovat, mluvit, popisovat, zhodnocovat a právě tím řekne mnohem víc. Není to svět zamčený do krabice, ale prostě nápodoba světa ponechaného v celé šíři a zároveň jasné ztělesnění filmového média. U většiny filmů se můžeme ptát: o čem to je, co tím autor chtěl říct? V případě Gummo se ptáme: kam se podíváme, co nám Harmony Korine ukáže? ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastický film. Mých pět hvězdiček není žádná intošská pózička, ale jednoduše skutečnost, že jsem byl nadšený... Většina lidí se ohrazuje vulgárností a hloupostí, ale takové jsou postavy, o kterých film vypovídá. Gummo je ovšem chytrý film... Je to taková koláž bizarních až surrealistických okamžiků, neuvěřitelně podmanivý a poetický zážitek. Harmony Korine střídá materiál a ukazuje jakej je vlastně pankáč.Film musí být vulgární, protože taková je skutečnost a k tomu se vyjadřuje. Za všemi těmi vulgarismy a dementními postavami se schovává děsivá reflexe společnosti. Radyo očividně opět nepochopil, že film nemusí být jen o vyumělkovaných příbězích s krásnými herci a elfíma ušima. Marně se táže po jménu scénáristy, protože nechápe co je to autorský film, že né všechno musí být sterilní a čistý, mechanicky roztříděný a na zakázku vyrobený... Nechci vést války vkusu, ale unavuje mě, když někdo má potřebu sledovat a hodnotit filmy, které mu nic nedávají, jen aby povrchními soudy odrazoval ostatní zájemce... (což se stalo i u Wese Andersona, který je vlastně mnohem méně kontroverzní). ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že na Gummo mě hlavně přitáhla přítomnost kapely Burzum (jejíž ambientní písnička z alba Filosofem zde zazní celkem třikrát- Rundgang um die transzendentale Saule der Singularitat-hrozný název:-D).Jinak nemá tento "film" absolutně co nabídnout. Gummo chce šokovat, a tak ukazuje spíš scény, nalepené bez ladu a skladu, aby diváka uvedly do úžasu. Nestalo se tak. Je to trapné, nemá to hlavu ani patu a pohled na , zvelké části, retardované američany, ve mně spíš vyvolává posměšný úšklebek. Je to ztráta času a rozhodně jeden z nejhorších "filmů", co jsem měl možnost vidět.Ztráta času. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Nakrúcanie trvalo 20 dní a pracovalo sa s rozpočtom 1.3 mil..$. (classic)
  • Harmony Korine v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Keď sa dvaja chlapci (Nick Sutton a Jacob Reynolds) vkrádajú do domu, v jednej izbe si môžeme na stene všimnúť plagát skupiny Iron Maiden. Ide o ich v poradí 8. štúdiový album s názvom "No Prayer for the Dying". (TomX2)

Reklama

Reklama