Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K neformálímu pokračování Kids jsem se dostal díky kapele Mortician, která pro tenhle film natočila jednu skladbu. A ty vole, tohle je fakt exkurze... Naprosto skvělý soundtrack, takový výběr u filmu se jen tak nevidí. Tohle je přesně ten film, který buď odvrhnete nebo vás dostane a umožní vám odhalit jeho skryté krásy. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale toto vynikající dílko mně vulgární (až na jednu samoúčelnou scénu se zastřelením králíčka) nepřišlo, spíše naopak bylo docela decentní vzhledem k tomu, kam až mohli autoři zajít, kdyby měli více odvahy. Tedy pokud někomu připadá vulgární pohled na jednoduššího jedince, který se živí zabíjením koček, nebo na pár různě postižených sousedů, tak pak chápu, že je tento film vrchol vší vulgarity a nejhorší špíny, se kterou se může slušný člověk potkat, a nejenom v Ohio. Jinak pornografie a dokonce erotika je ve filmu tak umně ukryta, že jsem žádnou neviděl. Uzavřel bych to sdělením, že mě povedená ústřední dvojice čichačů kvalitního lepidla více než pobavila. ()

Reklama

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

zaprvé by mě zajímalo jak to tvůrce filmu myslel (abych to mohl spravedlivě ohodnotit) jeden z nejrozporuplnějších filmů co sem viděl. Rozpačitý sem, protože pokud to má mít nějaké filosofické okamžiky jako když například ten týpek mluví že" se zkoušel zabít a sebevražda je jediná cesta ven, ven ze života.." tak pokud to bere jako sdělení tak je to průšvih jako prase ale pokud to bere jak já vidím celý ten film že to je naprosto povrchový zásek do vesničanů a do té společnosti která zažila špatný život a myslí si že ví akorát není dost chytrá aby zpracovala pořádně ty zkušenosti z života a jejich interpretace je naprosto bezduchá(což by bylo trefné) tak to měl jinak sestříhat a přehodit a přidat nějaké záběry. -oblíbený moment/záběr pro mě je třeba oběd špaget ve vaně- ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový hodně zvláštní zážitek, který už si popravdě ani nechci moc opakovat. Není to něco, co by mě naplnilo, ale je to zase něco, co ukazuje, jak mohou film také vypadat. Je to hodně syrové, hodně realistické, ale přitom je to až příliš temné, až příliš takové, že to ani moc nechcete celé vidět. Asi na to hned tak nezapomenete, což je přece jen docela dobrá vizitka pro film. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Gummo se zaměřili na outsidery. Normalita nemá v tomhle filmu místo. I epizodní postavy musí trpět nějakou poruchou nebo úchylkou. Hlavní figury jsou duševní mrzáci, vedlejší příroda obdařila deformacemi, vadami, odchylkami a nedostatky všeho druhu. Ruku v ruce s nimi jdou bída a emocionální a intelektuální nedostatečnost. Život ve špíně je už jen vedlejším efektem všeho toho marasmu. OK, i takhle mohou vypadat a projevovat se příslušníci našeho druhu. A dál? Poselství? Komu, k čemu, proč? Důvod vzniku mi uniká, filmařsky - po technické stránce budiž. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V scéne pri pretláčaní rukou sa na stole objavujú a zasa miznú fľaše a poháre. (GTS_PUNK)
  • Tretina filmu je improvizáciou. (classic)
  • Nicka Suttona (Tummler) zahliadol režisér Harmony Korine v jednej z epizód seriálu The Sally Jesse Raphael Show nazvanej "Moje dieťa umrelo z fetovania toluénu". V tejto šou sa Suttona spýtali, kde sa vidí za niekoľko rokov, na čo odpovedal, že bude pravdepodobne mŕtvy. „Videl som jeho tvár a vedel som, že toto je človek, o ktorom som sníval, toto je môj Tummler. Bolo na ňom niečo nádherné," prezradil Korine. (Hamaradža)

Reklama

Reklama