Reklama

Reklama

Velvet Havel

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Unikátní přímý přenos provokativní hudební inscenace Divadla Na zábradlí u příležitosti prvních narozenin ČT Art. Václav Havel a jeho doba pohledem mladé generace. Nová inscenace Velvet Havel, kterou pro Divadlo Na zábradlí vytvořil Miloš Orson Štědroň, originálním a vtipným způsobem nabourává pomník největšího Čecha naší novodobé historie – Václava Havla. Představení začíná koncem příběhu: Václavovi na márách gratuluje za vydařený pohřeb jeho strýček Miloš a nabízí mu umělecké ztvárnění jeho vlastního života. Filmový magnát Miloš Havel tak i nadále funguje jako elegantní průvodce inscenací. Bez chronologického řádu inscenace vrství scénky opírající se o reálné události, tak zcela fiktivní nereálné výjevy. Se střídáním jednotlivých čísel se mění i hudební motivy, rozkročené mezi rapem a swingem. Jde o osobitý generační pohled a zároveň o provokativní počin, který potěší a možná i popudí obě skupiny – ty, kteří Václava Havla bezmezně milují, i ty, kteří mu neumí přijít na jméno. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Je to výtečný, šel bych na to i do divadla, který jinak moc nemusím. Kolegyně vodnářka vedle mě dojala svou znalostí obsahu zpráv předčítanejch Luckou Borhyovou. Já bych třeba o nich nic říct nemohl, protože Novu nečumím a neviděl jsem tak v životě ani jedny. Asi bych se na jejím místě tak neošklíbal nad lidma, který činěj jenom to, co vona sama. Ale to jsem odbočil - Havel, jeho rozpory, síla i slabost jsou zde na malým prostoru ukázaný brilantně a myslím, že kdyby nám k tomu mohl něco říct sám nebožtík, byla by to chvála. A tak jsem si našeho nejlepšího poválečnýho prezidenta i s kupou jeho chyb strašně rád připomněl :).

petullkaaa

petullkaaa (hodnocení, recenze)

amaldea

Souhlasím! Nejdříve jsem viděla televizní záznam, až potom jsem zašla do Divadla Na zábradlí... A opravdu je to nebe a dudy... Po zhlédnutí záznamu jsem se té hry celkem obávala, ale naprosto zbytečně! Jednoznačně válel Petr Jeništa v roli strejdy! Ale i ostatní herci nezůstávají nijak pozadu... :)) Vřele doporučuji návštěvu divadla, stojí to za to!

Uživatel amaldea smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama