Reklama

Reklama

Piece of Cake

  • Japonsko ピース オブ ケイク (více)
Trailer

Obsahy(1)

Umemija Šino randí téměř s každý, komu se zalíbí, protože věří, že je to lepší než být sama. Nakonec se ale se současným přítelem rozchází, protože se z něj vyklubal násilník. Šino se raději i přestěhuje. A tady potkává Sugaharu, nového souseda. Šino se okamžitě zalíbí, ale Sugahara žije s tajemnou ženou Akari. Je to snad jeho přítelkyně? Pokud ne, proč spolu bydlí? (Zíza)

(více)

Recenze (3)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Když poznáváme Šino, její představa lásky či vztahu, se kterými se doposud setkala, je spíš ve smyslu tělesného potěšení. Je to přeci krásné, když se vás někdo dotýká, chce vás, laská vás, objímá. Zavřete oči a prostě necháte toho druhého, aby se vás dotýkal. Je to přeci lepší než být sám. Její znalost byla tedy o něčem prázdném. Možná na povrchu hladkém, ale když se toho dotknete, praskne to jako mýdlová bublina. Šino si to uvědomila, když jedno tohle prasknutí dopadlo hůř než obvykle. Takže se pak chtěla bránit tělesnu, chtěla skutečné city. Jenomže si nebyla jistá, zda je pozná. Hned nato poznává souseda, ze kterého se vyklube i její nadřízený. Je to láska? Je to touha nebýt sám? Je to touha o pochopení? Film může být brán jako sonda do duše prázdné ženy, která chce být zaplněna, ale také na něj lze dívat jen jako na další romantickou komedii, která se sexu nebojí. U toho prvního to má přidanou hodnotu, u druhého je to jen obyčejný průměrný film. Já se nacházím mezi. Nic to ovšem nemění na tom, že to mělo zajímavě napsané postavy a skvělé dialogy – nepůsobily vůbec nuceně, divně, strojeně. Slabší 4*. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Láska dovede být peklo.” Váhám mezi 3 a 4*, protože člověk randící s někým zadaným, jde mimo mé myšlení a je to také trochu nerealistické. Nicméně na druhou stranu je to odvážné, občas až dost sexi na japonský film. Mikako Tabe za roky, co jsem ji neviděl, zhubla, ne úplně jí to sluší, ale na druhou stranu možná právě proto se na roli hodí a svoji postavu docela dobře ztvárnila. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=PvhegpNqJMA# ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Divné, ani komédia, ani romantika, so strašne zvláštnou výpravou a réžiou, ktorá budí dojem romantického, ale horúčkového sna. Totiž, ono je citeľné, že snaha bola vytvoriť romantický, možno jemne reflexívny film, no vo svojej podstate film skôr pôsobí akýmsi neprirodzeným dojmom.⚪I keď, paradoxne, je v ňom zachytená veľmi prirodzená dynamika partnerského vzťahu, intimita, rozhovory či čas strávený spolu. To je ale všetko. Inak ťažký priemer a slabota aj na japonské žánrové pomery.⚪ ()

Reklama

Reklama