Reklama

Reklama

Párty hrůzy

(neoficiální název)
  • Kanada Death Weekend (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dej filmu sa odohráva počas 24 hodín v chladnom novembrovom dni na vidieku v Ontáriu. Diane (Brenda Vaccaro), bývalá modelka, sa zoznámi s bohatým playboyom Harrym (Chuck Shamata). Obaja tak prichádzajú na víkendovú párty v Harryho odľahlom vidieckom dome pri jazere. Onedlho ich ale začne terorizovať gang šialených mladíkov vedených Lepom (Don Stroud)... (westerns)

(více)

Zajímavosti (5)

  • William Fruet napsal film o několik let dříve, ale s natáčením nespěchal, protože v té době vyšel film Strašácí (1971) a on se bál, že Death Weekend bude vnímán jako jeho napodobitel. (hladass)
  • William Fruet řekl, že inspirací pro úvodní silniční útok ve filmu mu byla vlastní zkušenost. Fruet a jeho přítel se jednou proháněli po zapadlé silnici v Albertě v Kanadě,  když je začali otravoval opilí gangsteři, kteří se je snažili nabourat. (hladass)
  • Společnost AIP film v USA vydala pod názvem The House by the Lake. Distributoři měli dojem, že název podobný úspěšnému snímku Poslední dům nalevo (The Last House in the Left) (1972) Wese Cravena jim přinese mnohem větší úspěch. (hladass)
  • Scenárista a režisér William Fruet se inspiroval skutečným příběhem, který se stal v Kanadě. (hladass)
  • Brenda Vaccaro se obávala vzít roli Diany. Před natáčením filmu ji nabídli roli v televizním seriálu a ona se obávala, že role v tak násilném filmu ji poškodí image. Ale nakonec to riskla. (hladass)

Reklama

Reklama